Uskok nastavlja čistku: podignute nove ‘nogometne’ optužnice

Uskok nastavlja čistku: podignute nove ‘nogometne’ optužnice

Sudački skandal ovoga puta trese niže lige...

Foto: commons.wikimedia.org

Sudačka organizacija u Lijepoj našoj svakim se danom pokazuje kao sve veća kaljuža. Nakon što su konačno donesene, istina nepravomoćne, ali presude Željku Širiću i Stjepanu Djedoviću, podignute su nove optužnice koje ovoga puta za nečasne radnje terete arbitre nižih liga.

Na internetskoj stranici USKOK-a objavljeno je kako je konačno provedena istraga pred splitskim Županijskim sudom, a optužnicu je ‘zavrijedilo’ osam djelitelja pravde: N. L. (1988.), A. Č. (1987.), V. P. (1960.), M. M. (1972.), Z. P. (1966.), M. Š. (1973.), V. Š. (1966.) i B. Š. (1958.).

“Prvo i drugookrivljene nogometne suce I. Županijske nogometne lige Splitsko-dalmatinske županije i četvrtookrivljenog delegata na utakmicama navedene nogometne lige tereti se da su tijekom travnja i svibnja 2015. od predstavnika nogometnih klubova u više navrata tražili i primili razne novčane iznose”, napisali su iz USKOK-a.

“U namjeri da njihovi klubovi postignu što bolje rezultate u navedenoj ligi, petookrivljeni i sedmookrivljeni predsjednici dvaju nogometnih klubova, šestookrivljeni trener jednog nogometnog kluba te osmookrivljeni tajnik jednog nogometnog kluba dogovorene novčane iznose predavali su okrivljenim nogometnim sucima kako bi pristrano sudili u korist njihovih klubova, odnosno delegatu kako ne bi reagirao na sudačke greške i previde”, zaključuje se u objavi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.