USKOK upao u kuće Zorana i Zdravka Mamića!

USKOK upao u kuće Zorana i Zdravka Mamića!

Potvrđeno je kako su Zoran i Zdravko Mamić predmet istrage USKOK-a.

Zdravko Mamić/Foto: Mario Ćužić - ZNA

USKOK je krenuo u ‘obračunavanje’ s braćom Mamić! Policija je u jutarnjim satima upala i pročešljala kuće i stanove, kao i urede Zorana i Zdravka Mamića u Maksimirskoj 128, a spomenuti dvojac javnosti je promptno odaslao priopćenje u kojemu poručuje, između ostaloga, kako “nema potrebe za ranijim vraćanjem s priprema modrih u Moravskim toplicama”.

Službena potvrda stigla je i poslije objave na internetskim stranicama PN USKOKA-a, na kojima piše: “Na temelju kaznene prijave Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u suradnji s PN USKOK-om provodi hitne dokazne radnje zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita, utaje poreza i drugih davanja te zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a vezano za nezakonite radnje koje su poduzimale odgovorne osobe GNK Dinamo i službena osoba Porezne uprave.”

Braća Mamić poručila su pak sljedeće:

Dragi navijači Dinama i poštovana hrvatska javnošću,

izvješćujemo vas da je po nalogu županijskog suda u tijeku istraga koju provodi PN USKOK u kojoj su predmet obrade naša dva člana: izvršni predsjednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić.

Cijela hrvatska javnost zna da se već godinama vrši kontrola i nadzor nad radom našeg kluba i pojedinaca u istome i ovo je još jedna u nizu takvih. Naravno da ćemo kao klub i kao pojedinci surađivati sa svim institucijama i organizacijama koje to od nas budu tražile. Ipak, moramo izraziti žaljenje što se to odvija u vrijeme i na način kada se mi nalazimo na svojim radnim mjestima odnosno na priprema s prvom momčadi Dinama u inozemstvu, a znajući što nam se stavlja na teret ne možemo ne izraziti čuđenje odabranim izborom, načinom i vremenom vođenja postupka.

Konkretno, ono u što mi imamo uvid i što nam se stavlja na teret je apsolutno bespredmetno i iskonstruirano te smo sigurni da ćemo dokazati zakonitost naših postupaka i odluka.

Još jednom, bezuvjetno ćemo surađivati, a iako se u dosadašnjim postupcima nismo uvjerili u isto, tražimo profesionalnost i korektnost svih službi. Sigurni smo da nismo i da nećemo okaljati sveto ime Dinamo, a niti sebe osobno kao niti naše obitelji.

Nastavljamo sa svim sportskim aktivnostima i uvjeravamo naše navijače da budu mirni i spokojni te da nam čuvanjem mira pomognu da ostvarimo snove svih nas – ostvarivanje velikih europskih rezultata.

Odvjetnici Zorana i Zdravka Mamića Čedo Prodanović i Jadranka Sloković za medije još nemaju komentara, no HRT-u je zato kratku izjavo dao ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić: “Ja vam o tome ne mogu ništa reći, ne sudjelujem u takvim stvarima – to je oblast policije, ali ako je točno – sigurno postoji razlog za tako nešto.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.