Uspinjača Gimka osvojila Kup u utakmici sa 13 golova

Uspinjača Gimka osvojila Kup u utakmici sa 13 golova

Renato Koturović bio je trostruki strijelac, dva je zabio protivniku, jedan svome vrataru.

foto: ebrod.net

Finalnom utakmicom između Uspinjača Gimke i Alumnusa završena je završnica Kupa Hrvatske koja je održana u Sportskoj dvorani Viljuš u Slavonskom Brodu. Fenomenalno finale završeno je s čak 13 golova, a Uspinjača je slavila sa minimalnih 7:6.

Alumnus – Uspinjača Gimka 6:7 (1:2)

Alumnus Mario Modrušan, Domagoj Durlen, Ivan Matan, Dražen Ilić, Dario Markić, Hrvoje Žuvela, Luka Davidović, Ante Matan, Nikola Perković, Ivan Herceg Filip Pezelj, Dario Šestić, Saša Ledinščak, Ivan Soldo, trener: Jakov Ungarov

Uspinjača Gimka: Marko Vuković, Nikola Gudasić, Mislav Banek, Matija Uremović, Silvio Toth, Antonio Jamičić, Renato Koturović, Franjo Matković, Tino Čirjak, Gordan Duvančić, Ivan Pavlić, trener: Korab Morina

Sjajnu predstavu pružili su zagrebački hakleri ipak malobrojnoj publici u Slavonskom Brodu. Finalni susret pratilo je tek 300 gledatelja koji će dugo pamtiti spektakl koji im je priušten. Alumnus je u vodstvo došao u 11. minuti preko Nikole Perkovića, a već u sljedećoj minuti Matija Uremović je izjednačio, a potom Renato Koturović prije odlaska na odmor zabio za preokret.

Nastavak susreta ponovo otvara Koturović golom za 3:1 u 23. minuti, a u sljedeće dvije minute Franjo Matković i Silvio Toth odvode Uspinjaču na ogromnih 5:1. Filip Pezelj je u 27. minuti smanjio, a već u 29. minuti Toth postiže drugi pogodak za 6:2.

Golijada se nastavila već u sljedećoj minuti kada Koturović zabija treći gol na utakmici, ali ovog puta u svoju mrežu, no Nikola Gudasić u sljedećem napadu podiže ponovo na +4 Uspinjače. Alumnus se nije predao, u 32. minuti postigli su dva gola preko Pezelja i Darija Markića, a četiri minute prije kraja Perković pogađa za gol zaostatka 7:6. Alumnus je pokušao u preostalom vremenu doći do izjednačenja, no nije uspio i Uspinjača je zaslužena osvojila naslov pobjednika Kupa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.