Uspješan nastup istarskih natjecatelja na državnom prvenstvu u Karlovcu

Uspješan nastup istarskih natjecatelja na državnom prvenstvu u Karlovcu

Leon Privrat foto: Matej Damijanića – Damijanić Photography

Državno prvenstvo u brdskom biciklizmu u Karlovcu je proteklog vikenda na startu vidjelo čak 31  istarskog vozača, a njih petero se doma vratilo sa najvažnijom titulom državnih prvaka u njihovim kategorijama za 2016. uz još osvojenih medalja i tehničkih problema koji su nekima oduzeli mogućnost boljeg plasmana možemo biti ponosni na njihov ukupni nastup.

Staza u Karlovcu slovi za jednu od najtežih u Hrvatskoj, a ukupan broj od 150 vozača koji su se borili za naslove samo pokazuje kako je to bio praznik hrvatskog biciklizma popraćen velikim brojem pratnje koji su bodrili vozače u njihovim utrkama. Vrijeme je bilo idilično, a pogled na stari grad Dubovec samo je uljepšao cijeli dojam utrke.

Najzapaženiji nastup imali smo u mlađim kategorijama i ženskoj konkurenciji, a  to je samo dokaz rada koji je u Istri prisutan već duže vrijeme, popularizacijom brdskog biciklizma upravo među mlađom populacijom. Državni su prvaci za godinu 2016. tako postali Privrat Luka (KBBXS Adrenalina) u kategoriji Početnika U9, dok je njegov brat Leon (KBBXS Adrenalina) prvak u kategoriji Početnika U11, kod Početnica U13 Nina Brčić (BBK Grožnjan) je državna prvakinja kao i Žufić Ania (KBBXS Adrenalina) u kategoriji Mlađih Juniorki, a zadnja dama koja se okitila zlatnom medaljom je Težak Zorana (KBBXS Adrenalina) u najjačoj Elite kategoriji.

Srebrnim medaljama su se okitili Brajković Karlo (BBK Grožnjan) kod Juniora i Težak Gorana (KBBXS Adrenalina) u kategoriji Elite žena, dok je u kategoriji Veterana A Dalibor Babić (BK Buzet) doprvak kategorije, kao i Bukovac Denis (BK Novigrad) u kategoriji Veterana C. Postolje ne bi bilo potpuno bez brončane medalje koju su u njihovu zbirku spremili Žufić Nikolina (KBBXS Adrenalina) u kategoriji Početnica U13, Ivančić Giani (KBBXS Adrenalina) u kategoriji Početnika U13, Peruško Ivan (BK AXA) kod Mlađih Kadeta i u najjačoj Elite&U23 kategoriji sa Đanijem Simčićem (KBBXS Adrenalina).

Nastup još nekoliko vozača je bio  onemogućen iz  tehničkih razloga  koji su nastupili u utrci. To samo dokazuje težinu staze i kompleksnost ovog sporta, ali svejedno svi su oni se borili do zadnjeg kruga pokušavajući ostvariti što bolji rezultat.

Čestitke osvajačima!

Foto: Matej Damijanić – Damijanić Photography

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.