Uspon Hrvatske, kockasti izborili status nositelja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Uspon Hrvatske, kockasti izborili status nositelja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Hrvatska zauzima 14. mjesto na novoj Fifinoj ljestvici...

Hrvatska nogometna reprezentacija/Foto: Mario Ćužić - Zna.hr

Hrvatska je na novoj Fifinoj ljestvici napredovala za četiri pozicije te sada čvrsto drži četrnaesto mjesto. Niko Kovač i njegovi izabranici na taj su način ‘upecali’ i status nositelja u kvalifikacijama za sljedeće Svjetsko prvenstvo, koje će se u Rusiji održati 2018. godine.

Kockasti su mjesto u prvom bubnju zaradili remijem protiv Italije na Poljudu (nismo smjeli jedino izgubiti) te su se tako pridružili već od prije sigurnima Njemačkoj, Belgiji, Nizozemskoj, Engleskoj, Rumunjskoj, Walesu, Portugalu i Španjolskoj.

Ždrijeb skupina kvalifikacija bit će održan 25. srpnja u St. Peterburgu, a izvlačit će se devet skupina. Izravno na svjetsku smotru putovat će prvoplasirani, dok će još osam reprezentacija morati u dodatne kvalifikacije (s iznimkom najlošijeg drugplasiranog).

Na samoj Fifinoj ljestvici za srpanj došlo je do nekoliko promjena – Argentina je preuzela prvo mjesto zahvaljujući finalnu Copa Americe, Njemačka je pala na drugu poziciju, a nazadovanje su upisali i Španjolska, Urugvaj i Francuska. U deset najboljih ugurali su se Wales i Rumunjska, dok je Čile dospio do jedanaestog mjesta poslije pobjede u najvećem južnoameričkom momčadskom natjecanju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.