Oktanski spektakl u Opatiji 6. i 7.svibnja 2016.

Ususret 25.izdanju Opatijskog Rallya

Ususret 25.izdanju Opatijskog Rallya

Foto: Rally Opatija Facebook

Organizatori iz Auto Kluba Opatija uz veliku pomoć suorganizatora, dvaju riječkih klubova, AK Rijeka i AK INA Millennium i ove godine pripremaju dvodnevno natjecanje ukupne dužine 360,65 km u sklopu čega je već poznatih osam brzinskih ispita ukupne dužine 110,54 km.

Glavni pokrovitelj manifestacije je Grad Opatija kojem se kao pokrovitelj pridružio Grad Buzet te tvrtka Tecno Auto kao glavni sponzor. Ovogodišnje izdanje Rally Opatija ponovno je uvršteno u kalendar Mitropa Rally Cup-a, kalendara koji se sastoji od devet utrka koje će se održati u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Sloveniji, Mađarskoj i Hrvatskoj.  Valja napomenuti da je na ovogodišnjem izdanju svoj nastup najavilo dvadesetak posada. Isto se sastoji od pet natjecanja te je Opatijski rally njegova prva ovogodišnja utrka.

Natjecanje počinje u petak 6. svibnja u jutarnjim satima kada je predviđena verifikacija dokumenata u prostorima AK Rijeka na Preluci te tehnički prijam u Autoservisu Bivio.

Ove godine posade će startati iz servisnog parkirališta na Preluci i potom se uputiti u centar Opatije ispred tržnice, gdje će biti upriličen ceremonijalni start u 18 sati i 30 minuta. Drugi dan rally seli na brze i skliske ceste obronka Ćićarije gdje posade moraju svladati dva puta po tri brzinska ispita.

Prve posade očekuju se na Opatijskoj tržnici nešto prije 18 sati, dok sama ciljna ceremonija započinje oko 18:30 sati. Proglašenje pobjednika i podjela nagrada održati će se u Grand hotelu „4 opatijska cvijeta“ s početkom u 21:15 sati, najavio je Dražen Puž ispred organizatora iz AK Opatija.

Foto: Autoklub Rijeka/ Facebook

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.