Ususret Brazilu: Podsjetnik na 2006., sjajan otpor Brazilu i već legendarna tri žuta kartona Josipa Šimunića

Ususret Brazilu: Podsjetnik na 2006., sjajan otpor Brazilu i već legendarna tri žuta kartona Josipa Šimunića

I tada su Vatreni otvorili s Brazilom, utakmicu koju su izgubili 0:1, ali pritom ostavili sjajan dojam na travnjaku. Navijači su pak impresionirali navijanjem na tribnama

Počelo je odbrojavanje posljednjih sati do utakmice s Brazilom! Prije osam godina Hrvatska je posljednji put nastupila na Svjetskom prvenstvu. I  tada su Vatreni otvorili s Brazilom, utakmicu koju su izgubili 0:1, ali pritom ostavili sjajan dojam na travnjaku. Navijači su  pak impresionirali navijanjem na tribnama, uz mali eksces kada je jedan mladić u kockastom dresu utrčao na travnjak.

Utakmicu je odlučio trenutak inspiracije Kake, ali cijela Hrvatska bila je zadovoljna kako su izabranici Zlatka Kranjčara  parirali moćnom Brazilu. Svi su jedva čekali utakmicu s Japanom koja nije donijela očekivana tri boda. Nije pomogao ni jedanesterac, pokušaj Darija Srne s bijele točke obranio je japanski vratar.

I onda je uslijedila famozna utakmica protiv Australije. Hrvatskoj je trebala pobjeda za osminu finala, a do nje je zamalo i stigla iako nije odigrala dobru utakmicu. Sjajan slobodan udarac Darija Srne i gol Nike Kovača nisu bili dovoljni za više od remija ravnog porazu. Utakmica će prije svega ostati upamćena po činjenice da je sudac Graham Poll isključio Josipa Šimunića nakon što mu je dodijelio treći žuti karton.

Nije bila neka utjeha, ali ni moćni Brazil nije stigao daleko. Nakon pobjede protiv Gane, u četvrtfinalu ga je izbacila Francuska.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.