Utakmica Barcelone i Deportiva ipak nije pod istragom

Utakmica Barcelone i Deportiva ipak nije pod istragom

Utakmica Barcelone i Deportiva ipak nije pod istragom. Vodstvo Španjolske nogometne lige demantiralo je pokretanje istrage o namještanju posljednje utakmice španjolskog prvenstva između Barcelone i Deportiva....

Barcelonini igrači slave/Foto: Gettyimages

Predsjednik Španjolske nogometne lige Javier Tebas demantirao je novinske natpise o pokretanju istrage o namještanju posljednje utakmice španjolskog prvenstva između Barcelone i Deportiva.

Naime, sumnju u regularnost utakmice potaknula je izjava braniča Deportiva Alberta Lopa za Canal+ u kojoj je kazao kako je nakon izjednačenja svoje momčadi zamolio Xavija da malo uspore. Utakmica je završila 2:2, što je Deportivo spasilo od ispadanja.

U slučaju da je Barcelona pobijedila, Deportivo bi sezonu završio s bodom manje od Eibara, na 18. mjestu koje vodi u drugu ligu. Iznenađujućim remijem na Nou Campu Deportivo je došao do 35 bodova, koliko je sakupio i Eibar te ostao u ligi zahvaljujući boljem omjeru u međusobnim utakmicama. Javier Tebas napomenuo je kako je pod istragom samo Alberto Lopo te kako bi zbog svoje izjave mogao biti suspendiran.