Video: Utakmica OFK-a i Crvene Zvezde je namještena?

Video: Utakmica OFK-a i Crvene Zvezde je namještena?

Pojavile su se sumnje u neregularnost utakmice Crvene Zvezde i OFK-a.

Goran Gogić/Foto: Gettyimages

Predsjednik Nogometnog saveza Srbije Tomislav Karadžić naredio je hitnu istragu susreta OFK Beograda i Crvene Zvezde, odigranog 19. srpnja, zbog sumnji u moguće namještanje rezultata.

Ogled prvog kola nove prvenstvene sezone bio je spektakularan – gledatelji su vidjeli čak osam pogodaka, a Zvezda je na koncu u gostima slavila sa 6:2.

No, sporna je činjenica što su domaći nakon prvih 45 minuta bili mnogo bolji i vodili s 2:0, da bi u samo deset minuta drugoga poluvremena Zvezdaši zabili čak četiri pogotka – dva za koja je asistirao donedavni Dinamovac Luis Suarez.

Nevjerojatni preokret promptno je postao sumnjiv, a tajnik za integritet natjecanja srbijanske Prve lige Milivoj Mirkov kazao je kako je “UEFA zasigurno pratila utakmicu” te dodao: “Postojale su enormne uplate na ovaj susret na kladionicama. Očekujemo reakciju krovne europske organizacije, a i osobno ću pokrenuti istragu. Krajnje je vrijeme da se državni organi pozabave ovim problemom, premda smatram da će se umjesto srbijanskih instituacija njime više baviti Interpol.”

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.