Video: Utakmica OFK-a i Crvene Zvezde je namještena?

Video: Utakmica OFK-a i Crvene Zvezde je namještena?

Pojavile su se sumnje u neregularnost utakmice Crvene Zvezde i OFK-a.

Goran Gogić/Foto: Gettyimages

Predsjednik Nogometnog saveza Srbije Tomislav Karadžić naredio je hitnu istragu susreta OFK Beograda i Crvene Zvezde, odigranog 19. srpnja, zbog sumnji u moguće namještanje rezultata.

Ogled prvog kola nove prvenstvene sezone bio je spektakularan – gledatelji su vidjeli čak osam pogodaka, a Zvezda je na koncu u gostima slavila sa 6:2.

No, sporna je činjenica što su domaći nakon prvih 45 minuta bili mnogo bolji i vodili s 2:0, da bi u samo deset minuta drugoga poluvremena Zvezdaši zabili čak četiri pogotka – dva za koja je asistirao donedavni Dinamovac Luis Suarez.

Nevjerojatni preokret promptno je postao sumnjiv, a tajnik za integritet natjecanja srbijanske Prve lige Milivoj Mirkov kazao je kako je “UEFA zasigurno pratila utakmicu” te dodao: “Postojale su enormne uplate na ovaj susret na kladionicama. Očekujemo reakciju krovne europske organizacije, a i osobno ću pokrenuti istragu. Krajnje je vrijeme da se državni organi pozabave ovim problemom, premda smatram da će se umjesto srbijanskih instituacija njime više baviti Interpol.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.