Utakmica za 3. mjesto, Hrvatska – Španjolska (15): Psihološka borba za utješnu nagradu

Utakmica za 3. mjesto, Hrvatska – Španjolska (15): Psihološka borba za utješnu nagradu

- Mislim da će najvažnije biti tko će prvi zaboraviti polufinalni meč, objašnjava Ivan Čupić

Domagoj Duvnjak/Getty Images

Treći puta od kolovoza 2008. godine rukometaši Hrvatske i Španjolske borit će se za brončano odličje na velikom natjecanju. Na OI u Pekingu 2008. godine kao pobjednik je izašla Španjolska (35:29). Hrvatska je uzvratila slavljem u Beogradu na EP 2012. (31:27). Tko me ide treća sreća?

– Neće tu biti puno taktičkih iznenađenja. Puno smo se već puta susreli. Mislim da će biti najvažnije tko će prvi zaboraviti polufinalni meč. Koliko god nam je teško, znamo koliko nam znači ta medalja, objasnio je Ivan Čupić koji je priznao kako nikad nije igrao tako slabo na velikom natjecanju.

Istog su razmišljanja i Mirko Alilović i Zlatko Horvat, koji su jednoglasni u ocjeni kako Hrvatska europsku smotru želi napustiti medaljom oko vrata. Izbornik Slavko Goluža je također optimist, iako respektira velikog suparnika.

– Nema vremena za plakanje. Žao nam je što nismo napravili taj iskorak, ali imamo još jednu pobjedu. Španjolska je jaka. Visoki su i uglavnom igraju 6-0 obranu. Dosta dobro trče. No, ne trebamo se mi previše zamarati njima. Mi najviše moramo razmišljati o sebi. Kako da što bolje odigramo, objašnjava izbornik.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.