Uvijek sam želio igrati u dobroj ligi i živjeti za hokej. Prilično jednostavno, zar ne?

Uvijek sam želio igrati u dobroj ligi i živjeti za hokej. Prilično jednostavno, zar ne?

Danas ovaj hrvatski profesionalni hokejaš postiže pogodke u AHL ligi za San Antonio Rampage, a jučer je došao do svog 13. ove sezone.

Foto: Borna Rendulic Facebook

Riječi su Borne Rendulića  dane u intervjuu za Sportnet  iz 2012. Borna je  jedan je od rijetkih hrvatskih sportaša,hokejaša, koji je sa zagrebačkih cesta, iz zagrebačkih kvartova, s mnogo muke i rada stigao do ostvarenja snova. Postao je profesionalac, cijenjen mladi hokejaš. Rođen u zagrebačkom kvartu Vukomercu, gdje je i započeo svoj put prema uspjehu i profesionalnom sportu, taj ponajbolji hrvatski hokejaš i reprezentativac, nakon mnogo godina rada, treninga i odricanja stigao je  do svog najvećeg uspjeha.

Od Finske gdje se  iskazao  u omladinskim ekipama, a gdje je često bio najbolji i najefikasniji igrač i gdje  je igrao s djecom nekih od najvećih finskih hokejaša u povijesti, zaigrao je za veliki finski hokejaški klub, HPK iz Hämeenlinne, grada udaljenog samo dvjestotinjak kilometara od Helsinkija. Novi mu je klub tada ponudio i profesionalni ugovor, čime  je postao i prvi hrvatski hokejaš profesionalac u finskoj ligi.

Danas ovaj hrvatski profesionalni hokejaš postiže pogodke  u AHL ligi za San Antonio Rampage i ima ugovor s NHL momčadi Colorado Avalanche. U petak je tako postigao svoj 13. ovosezonski pogodak, koji je njegovom klubu donio pobjedu u gostima od 5:2  protiv Rockford IceHogsa. Ovim je pogotkom stigao do učinka od 13 golova uz 18 asistencija u 62 nastupa.

Na pitanje tajne njegova uspjeha u intervju je jednom prilikom izjavio:
“Nema tu puno filozofije, treba pratiti svoje snove, vjerovati u njih i raditi na tomu da se oni i ostvare. Ja sam pratio svoje snove, vjerovao sam da ću uspjeti jednog dana i sada mi se to sve vraća!”

.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.