Pred hrvatskom U-17 reprezentacijom drugo je kolo Uefa U-17 Elitnog kola

Uvjeren sam da će dečki pronaći snagu i biti bolji

Uvjeren sam da će dečki pronaći snagu i biti bolji

Hrvatska U17 reprezentacija/Foto: Uefa Sportsfile

Riječi su Izbornika Hrvatske U-17 reprezentacije, Darija Bašića koji je dao i kratku analizu današnjeg susreta: “Švedska je izgubila od Portugala stoga je i nama i Šveđanima ova utakmica posljednja prilika za bodovno približavanje te da konačna odluka padne u trećem kolu. Švedska igra u klasičnom, discipliniranom sustavu 4-4-2, donekle je slična Walesu, ali moramo prije svega voditi brigu o sebi i igrati mirno, odgovorno te ne ponavljati greške iz susreta s Walesom.”

Nastavak kvalifikacijskog turnira za Europsko prvenstvo u Azerbajdžanu donosi Hrvatima važan dvoboj sa Švedskom u kojem je izabranicima Darija Bašića itekako potrebna pobjeda budući da će nastup na Euru osigurati pobjednici skupina elitnih kola te sedam najboljih drugoplasiranih momčadi.

Uoči susreta sa Švedskom hrvatski reprezentativac Mihael Briški kazao je:

“Ekipa se uzdigla nakon prošle utakmice na kojoj smo mislili da možemo pobijediti suparnika, ali se na terenu ispostavilo drugačije. Smatram da ćemo protiv Švedske biti puno bolji, dat ćemo sve od sebe i vjerujem da možemo pobijediti Šveđane. Oni su fizički nešto jači pa ćemo se morati malo priviknuti na to i morat ćemo stajati čvršće u obrani. Svi smo motivirani za utakmicu i nadamo se što boljem rezultatu.”

Susret se igra s početkom od 15:30 na stadionu Valbruna u Rovinju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.