Val d’Isere: Zubčić bolji od Kostelića, ali obojica ostali bez bodova

Val d’Isere: Zubčić bolji od Kostelića, ali obojica ostali bez bodova

Slab dan hrvatskih skijaša...

Ivica Kostelić/Getty Images

Norveški skijaš Henrik Kristoffersen pobjednik je premijernog slaloma sezone održanog u francuskom Val d’Isereu. Kristoferssen je iznenađujuće slavio ispred Austrijanca Marcela Hirschera (+1.09) i Nijemca Felixa Neureuthera (+1.46), a ukupno mu je ovo peta pobjeda u natjecanjima Svjetskoga kupa.

Premda je do sada ostvario već tri slalomske pobjede u karijeri, malo je tko očekivao da bi Norvežanin u Francuskoj mogao do sto bodova. No, Kirstofersson je najbolji bio u obje vožnje te je zasluženo odnio pobjedu, najavivši veliku borbu za postolja i u nastavku sezone.

Najveći podvig napravio je pak Hirscher, aktualni branitelj Velikog kristalnog globusa, koji je u prvoj vožnji bio tek osmi, no u popodnevnom nadmetanju ostvario je najbrže vrijeme (46.64), anulirao 1.66 sekundi zaostatka za vodećim te se u konačnici uspeo na drugu stepenicu pobjedničkog postolja.

Na start prvog ‘laufa’ izašla su i tri Hrvata, no niti jedan nije uspio doći do borbe za nove bodove. Nešto bolju vožnju odradio je Filip Zubčić, koji je sa startnim brojem 47 u cilj ušao s 2.95 sekundi zaostatka, što je bilo dovoljno tek za 36. mjesto. Ivica Kostelić plasirao se na 44. poziciju s ogromnih 3.95 sekundi sporijim vremenom, dok Matej Vidović sa startnim brojem 65 nije došao do cilja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.