Valentina Mužarić popravila dvoranski rekord u bacanju kugle

Valentina Mužarić popravila dvoranski rekord u bacanju kugle

Valentina je svoj dvoranski rekord u bacanju kugle popravila za čak 79 cm . Sara Kolak odlična druga u Portugalu

Valentina Mužarić/Getty Images

Hrvatske atletičarke Valentina Mužarić i Sara Kolak ostvarile su svoje najbolje rezultate u bacanju kugle i koplja.

Valentina je svoj dvoranski rekord u bacanju kugle popravila za čak 79 cm u Albuquerqueu (New Mexico) na NCAA Division I. dvoranskom prvenstvu osvojivši drugo mjesto.

Rekordni hitac od 17.89 metara Valentina je bacila u drugom pokušaju, a još su dva hica bila duža od 17 metara. prvi na 17.15 metara (što je također bilo bolje od starog rekorda) i zadnji na 17.04 metara. Spomenimo i to da je njezin hrvatski rekord na otvorenom 17.52 metara. Dužina od 17.89 metara je ujedno i najdalje bačena kugla od neke hrvatske atletičarke računajući i natjecanja na otvorenom.

Kolak je svoj najbolji rezultat u bacanju koplja izjednačila prvog dana Europskog zimskog bacačkog kupa koji se održava u portugalskoj Leiriji. Prvoga dana smotre nastupilo je troje hrvatskih natjecatelja i to u konkurenciji do 23 godine.

Najuspješnija je bila Kolak koja je u bacanju koplja osvojila drugo mjesto s dužinom od 57.79 metara. Matija Gregurić je bio četvrti u bacanju kladiva s osobnim rekordom 67.60 metara, dok je Martin Marković u bacanju diska bio šesti sa 55.88 metara što je i njegov osobni rekord.

Marin Premeru osmi

Drugog dana Europskog zimskog bacačkog kupa u Leiriji nastupila su dva naša bacača kugle. U seniorskoj konkurenciji nastupio je Marin Premeru osvojivši 8. mjesto s hicem od 19.44 metara. U konkurenciji do 23 godine nastupio je Martin Marković koji je kuglu bacio do 17.08 metara što je njegov osobni rekord. Marković je osvojio 13. mjesto

 

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.