Valentina Mužarić popravila dvoranski rekord u bacanju kugle

Valentina Mužarić popravila dvoranski rekord u bacanju kugle

Valentina je svoj dvoranski rekord u bacanju kugle popravila za čak 79 cm . Sara Kolak odlična druga u Portugalu

Valentina Mužarić/Getty Images

Hrvatske atletičarke Valentina Mužarić i Sara Kolak ostvarile su svoje najbolje rezultate u bacanju kugle i koplja.

Valentina je svoj dvoranski rekord u bacanju kugle popravila za čak 79 cm u Albuquerqueu (New Mexico) na NCAA Division I. dvoranskom prvenstvu osvojivši drugo mjesto.

Rekordni hitac od 17.89 metara Valentina je bacila u drugom pokušaju, a još su dva hica bila duža od 17 metara. prvi na 17.15 metara (što je također bilo bolje od starog rekorda) i zadnji na 17.04 metara. Spomenimo i to da je njezin hrvatski rekord na otvorenom 17.52 metara. Dužina od 17.89 metara je ujedno i najdalje bačena kugla od neke hrvatske atletičarke računajući i natjecanja na otvorenom.

Kolak je svoj najbolji rezultat u bacanju koplja izjednačila prvog dana Europskog zimskog bacačkog kupa koji se održava u portugalskoj Leiriji. Prvoga dana smotre nastupilo je troje hrvatskih natjecatelja i to u konkurenciji do 23 godine.

Najuspješnija je bila Kolak koja je u bacanju koplja osvojila drugo mjesto s dužinom od 57.79 metara. Matija Gregurić je bio četvrti u bacanju kladiva s osobnim rekordom 67.60 metara, dok je Martin Marković u bacanju diska bio šesti sa 55.88 metara što je i njegov osobni rekord.

Marin Premeru osmi

Drugog dana Europskog zimskog bacačkog kupa u Leiriji nastupila su dva naša bacača kugle. U seniorskoj konkurenciji nastupio je Marin Premeru osvojivši 8. mjesto s hicem od 19.44 metara. U konkurenciji do 23 godine nastupio je Martin Marković koji je kuglu bacio do 17.08 metara što je njegov osobni rekord. Marković je osvojio 13. mjesto

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.