[Video] Klub kojem je cijela momčad stradala izborila ostanak u brazilskoj Serie A!

[Video] Klub kojem je cijela momčad stradala izborila ostanak u brazilskoj Serie A!

Chapeoense je sinoć pobijedio Vitoriju 2:1 i burno u svlačionici proslavio velik uspjeh.

foto: http://edition.cnn.com

Uskoro će godišnjica strašne tragedije u kojoj su poginula 22 nogometaša Chapecoensea, a klub je tri kola prije kraja uspio osigurati ostanak u brazilskoj Serie A.

Chapeoense je sinoć pobijedio Vitoriju 2:1 i burno u svlačionici proslavio velik uspjeh. Nakon što su u zrakoplovnoj nesreći ostali bez praktično cijele momčadi, šefovi kluba odbili su predloženi imunitet od ispadanja. Prvih nekoliko kola nove sezone čak su bili i prvi na tablici, ali su serijom loših rezultata tijekom svibnja krenuli prema dnu.

Klub je uspio očuvati prvoligaški status, što je još veći uspjeh uzme li se u obzir da se u brazilskom nogometu dosta teško vratiti iz druge u prvu ligu.

Podsjećamo,  zrakoplov tvrtke LaMia je 28. studenog prošle godine prevozio novinare, osoblje i momčad Chapecoensea u Kolumbiju na finale Copa Sudamericane.

Prilikom slijetanja u Medellin ostao je bez goriva i srušio se u planine. Od 77 putnika i članova posade preživjelo je samo šest osoba. Četiri nogometaša, novinar i stjuardesa. Uzrok nesreće bilo je loše planiranje leta od strane posade i pogrešno računanje potrebne količine goriva.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.