VANSERIJSKI USPJEH HRVATSKIH BOKSAČA NA EUROPSKOM PRVENSTVU

VANSERIJSKI USPJEH HRVATSKIH BOKSAČA NA EUROPSKOM PRVENSTVU

Biletić u Finalu Europskog prvenstva, Veočić brončani.

Foto: Hrvatska boksačka reprezentacija/ HBS

Hrvatska reprezentacija u boksu razveselila je sve naše ljubitelje plemenite vještine u Hrvatskoj i šire. Nakon jučerašnjih  polufinalnih borbi na Europskom prvenstvu za juniore u mađarskom Kapošvaru naši su` šakači´ izborili Finale i osvojili broncu.

Zadranin Josip Biletić (+80 kg) prvi je ušao u ring na polufinalima od dva naša predstavnika. Nakon sjajnih borbi u eliminacijama i odlične pobjede u četvrtfinalu protiv Bjelorusa, Josip Biletić odradio je jedan od boljih mečeva u svojoj karijeri i usprkos manjoj ozljedi, slavio jednoglasnom odlukom sudaca protiv Austrijanca armenskih korijena, Ahmeda Hagaga.

“Izvanredan je bio. Od samog početka htio je nokautirati protivnika i Bjelorusa je nakon dva brojanja spasio gong u prvoj rundi”, rekao je trener Dragan Vidaić.

“Ma odlično zbog ovog se sve isplati. Ovo je naša budućnost, budućnost hrvatskog boksa”, nadovezao se Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak koji je direktno iz Bakua sa Izvršnog odbora Europske boksačke federacije dojurio u Kapošvar da podrži naše reprezentativce u polufinalu europskog prvenstva.

 Treba reći i da je mladi Zadranin uvjerljivo odradio borbu, usprkos manjoj ozljedi bicepsa desne ruke.

” Vučem to od četvrtfinala, koji mi je bio izuzetno težak meč. Dobro smo razmijenjivali udarce Bjelorus i ja, pa sam se tu prilično namučio. U polufinalu sam tako već u drugoj rundi imao jake bolove, ali sam izdržao do kraja i zasluženo pobijedio” rekao je Josip koji će danas pokušati osvojiti Europski naslov sa Rusom Timurom Slachchninom koji je bez borbe pobijedio Mađara.

“Kvalitetan je i jak, ali može ga se pobijediti”, rekao je Izbornik Pero Veočić, koji je još malo bio pod dojmom našeg drugog polufinala, njegovog sina Gabrijela Veočića. Brođanin je ušao u borbu sa Škotom bez respekta. Tako je u uzbudljivom i tijesnom polufinalu, sudačkom odlukom 3:0 na bodove izgubio od Škota Samuela Hicklya, čime je osvojio brončano odličje.

” Za mene je bio bolji. Puno više aktivniji i više je pogađao”,  rekao je Izbornik Pero Veočić  te dodao: ” U trećoj rundi ga je Škot pritisnuo sa obje ruke na pod, a sudac je od toga napravio brojanje kojeg nije bilo. Ipak imamo europsku broncu i još Biletića u finalu”,  zaključuje Pero.

Atmosfera je odlična u Kapošvaru, a  današnje  finale započinje u 15 sati. Vjerujemo kako će još ljubitelja boksa iz Hrvatske stići u Mađarsku kako bi podržali Josipa u završnici sa Rusom, obzirom da je od Zagreba do Kapošvara samo 200 kilometara.

Na Europskom prvenstvu u Mađarsku stiglo 240 boksača iz 35 zemalja. Hrvatska je pak došla sa 7 boksača, tri trenera i sucem. Za sada smo osigurali jedno finale, broncu, jedno peto mjesto i još par pobjeda u eliminacijama, a  vjerujemo kako će danas biti zlatni dan.

Samo jako!

Foto: Josip Biletić / HBS

Foto: Josip Biletić / HBS

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.