Varaždin domaćin Final Foura Zlatne lige za odbojkašice

Varaždin domaćin Final Foura Zlatne lige za odbojkašice

Hrvatske odbojkašice osvojile su već tri europska srebra i konstantni su natjecatelj na svim većim europskim odbojkaškim natjecanjima.

foto: hos-cvf

Europska Zlatna liga imati će svoj vrhunac krajem lipnja s Final Four turnirima, koji će se održati u Tallinnu, Estonija za muškarce i Varaždinu, Hrvatska za žene. Eventualni pobjednici i drugoplasirani na turniru će osigurati sudjelovanje na elitnom 2019. FIVB Challenger Kupu.

Estonija će slaviti 100. obljetnicu s najvažnijim odbojkaškim događajem ikada održanim u Baltičkim zemljama, koji će se održati u Saku Suurhall, mjesto s kapacitetom od 7200, u Tallinnu 22.-23. lipnja.

Hanno Pevkur, predsjednik estonijskog odbojkaškog saveza i CEV potpredsjednik: „Nakon osvajanja Zlatne lige prošle godine, počašćeni smo organizirati turnir ovog ljeta. Tim je nestrpljiv ponoviti uspjeh prethodnih godina i to je velika prilika za naše navijače da uživaju u najvišoj razini odbojke kod kuće. Final Four je veliki dodatak za proslavu 100. rođendana. Dobro došli u Estoniju“.

Veliki međunarodni događaj vraća se u Hrvatsku, ženski Final Four održati će se u Varaždinu 21.-22. lipnja što je najveći odbojkaški događaj u Hrvatskoj nakon EP 2005. godine. Hrvatske odbojkašice osvojile su već tri europska srebra i konstantni su natjecatelj na svim većim europskim odbojkaškim natjecanjima.

Hrvatska će se „zagrijati” uoči Final Foura na domaćem terenu igrajući grupnu fazu utakmica protiv Francuske, Austrije i Mađarske. „Organizacija ovog događaja potvrđuje namjeru i potpunu predanost Hrvatskog odbojkaškog saveza da se dostavi vrhunski sportski događaj za ljubitelje odbojke, partnere i medije podjednako, kako bi se nastavila dobra promociju odbojke u Hrvatskoj”, rekao je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

„Imamo dokazani uspjeh s obzirom na našu sposobnost da garantiramo glatku organizaciju međunarodnih događaja i želimo se zahvaliti CEV-u što su  nam pružili takvu priliku da odbojka u Hrvatskoj i dalje još više raste.”

izvor: hos-cvf.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.