Varaždin domaćin juniorskog Europskog prvenstva u bejzbolu

Varaždin domaćin juniorskog Europskog prvenstva u bejzbolu

Na europskoj smotri nastupit će osam reprezentacija. Uz domaćina Hrvatsku igrat će Litva, Mađarska, Velika Britanija, Poljska, Švicarska, Bjelorusija i Slovačka

Ilustracija/Getty Images

Grad Varaždin i Baseball klub Vindija od 14. do 19. srpnja domaćini su Europskog prvenstva za juniore u bejzbolu. Zanimljivo natjecanje u sportu koji polako postaje sve popularniji i u Hrvatskoj okupit će oko 200 europskih igrača bejzbola do 18 godina. Na europskoj smotri nastupit će osam reprezentacija. Uz domaćina Hrvatsku igrat će Litva, Mađarska, Velika Britanija, Poljska, Švicarska, Bjelorusija i Slovačka.

Utakmice će biti odigrane na igralištu “Srednjoškolac”, koje se za ovu priliku biti posebno uređeno.

– U godini kada bejzbolski klub Vindija obilježava trideset godina i u godini kada konačno, nakon jednog dugog niza godina, bejzbolaši dobivaju jedan pravi stadion, dobivamo i priliku da budemo organizatori, odnosno domaćini Europskog bejzbolskog prvenstva, rekao je gradonačelnik Varaždina Goran Habuš na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali i Jan Esselman, predsjednik Europske baseball federacije, Krunoslav Karin, tajnik federacije, Aldo Vavra, predsjednik Hrvatskog baseball saveza, te u ime domaćina i organizatora Prvenstva, Goran Vučetić, predsjednik Baseball kluba Vindija i predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Varaždina.

Ljubitelji bejzbola u Hrvatskoj tako će na domaćem terenu dobiti priliku pogledati mlade nade ovog zanimljivog sporta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.