Varaždin domaćin međunarodnog stolnoteniskog turnira

Varaždin domaćin međunarodnog stolnoteniskog turnira

Od 16. do 20. rujna pozornost Varaždinaca bit će usmjerena na stolni tenis...

U cijelosti prenosimo priopćenje gradonačelnika Varaždina Gorana Habuša: “Veliko zadovoljstvo mi je uputiti Vam srdačnu dobrodošlicu u ime Grada Varaždina i svih naših sugrađana na treći po redu međunarodni stolnoteniski turnir Croatia Junior & Cadet Open, ITTF junior circuit koji se ponovo ove godine (16. – 20.09.) održava u našem gradu. S posebnom radošću pozdravljamo sve naše drage goste i posjetitelje, a ovaj put su to mladi polaznici prestižnog sportskog natjecanja.

Kao rezultat tradicije i dobre organizacije vrlo smo ponosni što će upravo Varaždin opet ugostiti najbolje juniore i kadete u stolnom tenisu. ITTF turniri za mlade pokazali su se i ranijih godina kao izuzetno zanimljiv, praćen i uspješan sportski događaj, pa se nadamo da će i ove godine nove generacije stolnog tenisa uspješno predstaviti svoju sportsku vještinu. Po veličini Varaždin je manji grad, ali ipak najznačajnije kulturno i ekonomsko središte sjeverozapadne Hrvatske. Grad je jako ponosan na svoj jedinstveni prepoznatljivi moto “Varaždin – grad baroka, glazbe i cvijeća” i na činjenicu da je upravo naš grad The New York Times uvrstio u 52 svjetske destinacije koje se moraju posjetiti u 2014. godini.

Varaždin je riznica kulture, prvenstveno iz razdoblja baroka, a zanimljiva i burna povijest ostavila je bogato naslijeđe mnogih spomenika, građevina, crkvi i starih gradskih ulica.

Danas grad Varaždin privlači veliki broj posjetitelja, a turizam postaje sve važnija djelatnost temeljena na prirodnim ljepotama i zanimljivoj kulturno-povijesnoj baštini. Hrvatska gospodarska komora Varaždin je proglasila najboljom hrvatskom kontinentalnom turističkom destinacijom, a vrlo često se

ističemo i u sportu. Veliki broj sportaša, ljudi koji se bave sportom profesionalno i rekreativno, mnogi sportski klubovi i domaćinstva brojnih sportskih natjecanja daju nam za pravo da se nazovemo i gradom sporta, a u području organizacije raznih većih i manjih sportskih događanja imamo zaista dosta iskustva.

Dragi gosti, nadamo se da ćete za vrijeme svog boravka upoznati ljepote našeg dragog i mirnog grada.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.