Vargić: “Rijeka ide u finale”

Vargić: “Rijeka ide u finale”

Ivan Vargić najavio je polufinale Kupa između Rijeke i Dinama...

Matjaž Kek/Foto: nk-rijeka.hr

Kad je Rijeka prije dvije godine kupila Ivana Vargića i Vedrana Jugovića iz Osijeka vjerojatno nije niti slutila koliko je pogodila u oba slučaja. Prvi vratar Rijeke je čak dogurao do reprezentacije. Ivan Vargić je izjavio za Goal.com: “Napokon više nemam problema sa zdravljem. Glavobolje su bile posljedice upale vratnog mišića. Nije mi bio problem sjediti na klupi. Imao sam takvih iskustava u Osijeku, a i kad sam došao u Rijeku. Prskalo je odlično iskoristio priliku i pokazao je koliko je kvalitetan. Sretan sam zbog njega.”

Nedavno je dobio novi poziv Nike Kovača: “Prije objave popisa me Vatroslav Mihačić zvao i pitao za zdravstveno stanje, a onda je objavljeno da sam pozvan. Izbornik je svjestan da možemo bolje odigrati iako je rezultat bio odličan. Od momčadi kao što smo mi uvijek se očekuje više.”

Prokomentirao je subotnji dvoboj protiv Dinama: “Bio je to pravi derbi u kojem su gledatelji vidjeli četiri pogotka i puno emocija. Ja neću komentirati suđenje, postoje ljudi kojima je to posao. Nismo imali sreće jer smo u drugom dijelu primili brzi pogodak, no ipak smo izjednačili u posljednjim sekundama.”

Najavio je polufinale Kupa protiv istog suparnika: “Očekuju nas dvije utakmice. Moramo pružiti svoju igru, te biti odlučniji i agresivniji. Vjerujem da će Rijeka igrati u finalu. Dinamo je na Kantridi pokazao da je dobra momčad. Pjaca je opasan, vraća se Soudani, a priliku će dobiti Čorić. Brzi su i opasni sa svih pozicija. Sigali nam je opet zabio na našem terenu.”

Bilo je mnogo promjena u sastavu Rijeke: “U odnosu na početak sezone otišlo je mnogo važnih igrača. Sad smo mlađa momčad i pripremamo se za budućnost. Do europskih utakmica je ostalo još dva mjeseca i do tad ćemo sigurno biti još kvalitetniji jer će trener opet uigrati momčad. Meni je najvažnije zdravlje, a onda je sve moguće. Ako dođe kakva ponuda dogovorit ću se s klubom.”

Za kraj je govorio o tome gdje bi reprezentacija trebala igrati: “Ja sam novi u reprezentaciji pa ne mogu previše komentirati. To je pravo igraća koji su nekoliko godina u momčadi. Bilo bi dobro igrati u svim gradovima. Nije Hrvatska samo Zagreb. Bilo je lijepo u Osijeku, a tako bi bilo svugdje.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.