Vaterpolist Ivan Krapić za portal HR: Čeka me operacija i pauza od dva mjeseca

Vaterpolist Ivan Krapić za portal HR: Čeka me operacija i pauza od dva mjeseca

- Dogodilo se da je ligament koji povezuje dvije kosti na prednjem djelu ručnog zgloba oštećen i jedna kost se zarotirala za otprilike deset stupnjeva, kaže Ivan Krapić

Ivan Krapić/Lucio Vidotto

Na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u vaterpolu, koje se održava od 14. – 27. srpnja u Budimpešti, u takozvanoj skupini smrti u kojoj se nalazi hrvatska reprezentacija, sigurno će nedostajati asistencije igrača kao što su Paulo Obradović i Ivan Krapić. Prvi znaci bolova kapetana Primorja javili su se nedugo nakon utakmice s Jugom u Ligi prvaka, a ozljeda je prerasla u nešto više nakon Final Six-a u Barceloni zbog čega Ivan Krapić ove godine jednostavno mora propustiti svoje obveze prema reprezentaciji. O svojoj ozljedi, za Hrvatsku reprezentaciju Ivan Krapić otkriva:

– Dogodilo se da je ligament koji povezuje dvije kosti na prednjem djelu ručnog zgloba oštećen i jedna kost se zarotirala za otprilike deset stupnjeva, što je početak jedne ozljede koja zna biti dosta nezgodna, ali to je samo početak. Operirat će me doktor Rossello u klinici Montallegro u Genovi i taj ligament koji je oštećen će konstruirat i pojačati da se u budućnosti ozljeda ne ponovi. Mjesec dana od operacije može se normalno plivati, a već nakon dva mjeseca mogu početi igrati tako da mislim da ću prije početka sezone biti spreman.

Hrvatski igrači su međunarodni turnir na pripremama u Zagrebu okončali s tri pobjede, protiv Španjolske, Italije i Rusije te još jednom pokazali od čega se sastoje snage naše reprezentacije. Novo okupljanje prije posljednjeg turnira u Ateni koje se održava od 4. – 7. srpnja, očekuje ih u Rijeci 26. lipnja, a naše barakude igraju protiv Srbije, Italije i Grčke.

Završni dio priprema odradit će ponovo u Zagrebu.

– Odlično je što je momčad dobila tri utakmice, što podiže samopouzdanje pogotovo jer su dečki u punom treningu. Bitno je da su zdravi svi dečki koji su tamo te da se nitko nije ozlijedio i da treniraju. Te pobjede uvijek daju poleta za dalje, mada ti pripremni turniri, pogotovo u ovako ranoj fazi, više pokazuju stanje igrača, stanje momčadi i kako sve funkcionira, kaže Ivan

– Skupina na Europskom prvenstvu je jako teška, ali unatoč problemima što u momčadi ne igraju jaki igrači, poput Paula Obradovića, smatram da Hrvatska ima dobru ekipu i da je cilj uzeti medalju te nastaviti kontinuitet koji traje od 2007. godine, zaključio je Ivan Krapić.