Vaterpolisti pobjedom u četvrtfinalu

Vaterpolisti pobjedom u četvrtfinalu

https://www.facebook.com/108060575920835/photos/

Hrvatska – Nizozemska 16:9 (4:1, 3:2, 4:3, 5:3)

Uspješno svladana prva prepreka u knock down fazi natjecanja

 

Hrvatska vaterpolska reprezentacija autoritativnim nastupom pobjedila Nizozemsku i izborila sudjelovanje u četvrtfinalu Europskog prvenstva. Obrana hrvatske momčadi bila je besprijekorna, ona je bila ta koja je donijela prevagu na bazenu Kombank Arene. Odlično pokrivanje suparničkih igrača, uplivavanja i dupliranja onemogućila su opasniji napad Nizozemaca. Iz takve izvrsne obrane sijavale su polukontre i kontre koje su Hrvati uglavnom sigurno rješavali. Rutinski smo odžavali prednost, a lista raspoloženih igrača je poduža. Najbolje je danas reagirao Sandro, ali pratili su ga i Maro Joković te mladi Luka Bukić koji je na trenutke podsjećao na svog oca Pericu svojim lucidnim rješenjima u napadu. Igrači Nizozemske dali su svoj maksimum, pogocima Robina Lindhouta držali su kakav-takav priključak s favoriziranim protivnikom. No, nekadašnji europski prvaci, ovoga puta bili su daleko od iznenađenja.

U igri hrvatske reprezentacije jedini upitnik nadvio se nad Lukom Lončarem, hrvatski centar naime dobija isključenja prelako, nepromišljenim potezanjem protivnika, u situacijama kad je lopta na „ničijoj zemlji“ ili kod povlačenja u fazu obrane. Na ovim detaljima stručni stožer morao bi malo proraditi. Sutra ćemo saznati ime protivnika Barakuda u četvrtfinalu, a to će nahvjerojatnije biti sjeverni sudjed – Mađarska, s obzirom da imaju za protivnika imaju nejaku Gruziju.

 

Hrvatska: Pavić, Burić, Petković 1, Lončar, Joković 5, Bukić 2, Vukičević 1, Bušlje, Sukno 5, Pavlović, Šetka 2, Macan , Bijač

Nizozemska: Wagenaar, Frauenfelder, Winkelhorst 2, Van Der Horst, Gielen 2, Lindhout 3, Gottemaker 1, Reuten, Van Der Beerselaar 1, Spijker, Koopman, Lucas, Hopelman.

IGRAČ VIŠE: Hrvatska 3-4, Nizozemska 2-3

PETERCI Hrvatska 2-2, Nizozemska 1-1

IGRAČ UTAKMICE: Sandro Sukno (Hrvatska)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.