Kutak Sveučilišnih igara EUG Zagreb-Rijeka 2016

Vaterpolisti Rijeke gospodari bazena na Kantridi

Vaterpolisti Rijeke gospodari bazena na Kantridi

Jedna zemlja, tri postolja – zlatna Rijeka, srebrni Zagreb i brončani Split

Foto: EUG Zagreb-Rijeka 2016 / Facebook

Četvrti dan Europskih sveučilišnih igara protekao je u iščekivanju finalne utakmice muškog vaterpola koji je spojio dva hrvatska predstavnika, domaću ekipu Sveučilišta u Rijeci i ekipu iz hrvatske metropole, Sveučilište u Zagrebu. Uz malo promijenjen teritorij, ali opet domaći, riječki su vaterpolisti na unutarnjem bazenu Kantride svladali svog protivnika rezultatom 5:3.

Od početka do kraja utakmice, vaterpolisti Rijeke bili su dominantni. Samo jednom tijekom cijelog susreta rezultat na utakmici bio je izjednačen, i to na samom početku pri rezultatu 1:1.Sportaši Rijeke izgledali su prilično sigurno tijekom cijelog susreta i zasluženo došli do zlatne medalje. Zagrebačka ekipa pružila je Riječanima dobar otpor, ali nije ih uspjela ozbiljnije ugroziti.

Uz zlatnu Rijeku i srebrni Zagreb, na ovom turniru Hrvatska ima i brončani Split.

‘Ovo nismo očekivali. Naš prvotni cilj bilo je polufinale, ali uz malo sreće i puno zalaganja uspjeli smo ostvariti krajnji cilj, a to je da postanemo prvaci,’ izjavio je Toni Krolo.

I riječke vaterpolistice  na postolju

Foto: EUG Zagreb-Rijeka 2016

Foto: EUG Zagreb-Rijeka 2016

Da Hrvatska nema samo dobre vaterpoliste, dokazale su i pripadnice nježnijeg spola koje su u finalnoj utakmici protiv Nizozemki izgubile i osvojile srebrnu medalju na ovom turniru. Vaterpolistice Radboud sveučilišta Nijmegen pružile su dobru igru i nisu dopustile hrvatskim sportašicama da dođu do zlata u svom bazenu. Strijelci za Sveučilište u Rijeci bile su Emmi Miliković, Andrea Valentin i Ivana Butić.

‘Mislim da su cure bile malo previše pod dojmom ovog ambijenta, publike, televizije i tako, a Nizozemke su stvarno fizički impresivne. Dakle, one su fizički jače i igraju u jačim ligama, tako da su možda kriteriji suđenja bili njima skloniji i dozvoljeno im je više fizičkog kontakta. Ali, cure su dale sve od sebe i mislim da je ovo odličan uspjeh jer nizozemske vaterpolistice su europske prvakinje i u Nizozemskoj ima 400 registriranih klubova i većina ovih igračica igra u njima. Ovo je za nas jako jako dobar uspjeh’ ispričao je Darko Ažić, trener ženske vaterpolske ekipe Sveučilišta u Rijeci.

Konačni poredak ženskih ekipa: Prvo mjesto Radboud sveučilište Nijmegen, drugo mjesto Sveučilište u Rijeci i treće mjesto Sveučilište Edinburgh.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.