Vaterpolistica Leonarda Pavić najavila Europa kup koji danas počinje u Nizozemskoj

Vaterpolistica Leonarda Pavić najavila Europa kup koji danas počinje u Nizozemskoj

Druga skupina Europa kupa igra se u grčkom Volosu, a sudjeluju Mađarska, Italija, Izrael, Njemačka i Grčka.

foto: instagram// Lea Pavić

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija otputovala je na Europa kup koji se održava od petka do nedjelje u nizozemskom Oosterhoutu, te će tamo odigrati teške utakmice sa jakim protivnicama uoči kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje ih očekuju protiv reprezentacije Češke 17. veljače u Pragu i 3. ožujka u Zagrebu.

Protivnice našim Sirenama biti će svjetske doprvakinje Španjolke, zatim brončane sa zadnjeg Svjetskog prvenstva Ruskinje, te domaćin Nizozemska koja je srebrna sa posljednjeg Eura 2016. godine i s kojom reprezentacijom naše predstavnice otvaraju turnir u petak u 20:30 sati.

” Prve tri reprezentacije idu dalje, teško ćemo se za to izboriti, ali volio bih se dobro nositi u srazu sa Francuskinjama.” – izjavio je izbornik Dragan Matutinović.

Za naš portal turnir je najavila mlada vaterpolistica Leonarda Pavić:

Prvi izazov ove godine nam je Europa kup u Nizozemskoj. Realno od turnira ni ne možemo imati prevelika očekivanja jer igramo protiv vodećih reprezentacija, ne samo Europe nego i svijeta. Tu su Nizozemska, Španjolska i Rusija kao lideri ženskog vaterpola, te Francuska. Koristimo ga kao pripremu za nadolazeći izazov, a to su dvije kvalifikacijske utakmice protiv Česke za plasman na Europsko prvenstvo u Barceloni. Turnir će nam odlično poslužiti da vidimo koliko smo uigrane te na čemu još moramo dodatno poraditi do prvog ogleda 17.02. Iako nema rezultatskog pritiska, nećemo se predati bez borbe! Idemo dati sve od sebe i pokušati ostvariti što bolji rezultat, a priliku za to imamo već danas u 20:30 protiv Nizozemske.” – rekla nam je mlada i perspektivna Lea.

Hrvatsku će u Nizozemskoj predstavljati: Nataša Šerkinić. Dina Lordan, Petra Bukić, Matea Skelin, Tereza Balić, Lea Gegić, Domina Butić, Ivana Butić, Leonarda Pavić, Bruna Barišić, Alexandra Ratković, Gloria Badžim, Martina Nadilo i Emmi Miljković.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.