Vaterpolo: Hrvatska druga na Volvo Cupu

Vaterpolo: Hrvatska druga na Volvo Cupu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija lako je svladala SAD u posljednjoj utakmici Volvo Cupa i osvojila drugo mjesto na turniru...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija završila je turnir u Budimpešti osvojivši drugo mjesto te ju sada očekuju pripreme za odlazak na ogled Svjetske lige protiv Turske, natjecanje u kojem barakude ove godine ne znaju za poraz.

Izabranici Ivice Tucaka u ranonedjeljnom su terminu ukrstili koplja sa SAD-om, a u utakmici koja nije nosila nikakv poseban rezultatski imperativ naši su vaterpolisti relativno lako svladali Amerikance, potaknuti prvenstveno odličnim ulaskom u susret, odlijepivši se prvo na 5:0, zatim i 7:1 da bi na koncu slavili s 15:8.

“S obzirom na sve peripetije koje smo imali prije dolaska u Budimpeštu, moram biti zadovoljan odrađenim na turniru”, kazao je Tucak. “Upisali smo dvije velike pobjede, protiv SAD-a i Kanade, a u porazu protiv Mađara koštao nas je kako neujednačen sudački kriterij, tako i dosta promašenih zicera i prigoda.”

Nakon Volvo Cupa Pavić i suigrači okrenut će se pripremama za nove oglede Svjetske lige. “Prvotni je plan bio da vrijeme priprema u Zagrebu iskoristim za ispitivanja i dodatnu selekciju igrača, a sada ćemo morati regenerirati one koji su odigrali turnir u Mađarskoj i pažljivo odabrati trinaestoricu za put u Istanbul”, otkrio je hrvatski izbornik.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.