Hrvatski vaterpolisti vratili se iz Australije, kreću pripreme za Slovačku

Hrvatski vaterpolisti vratili se iz Australije, kreću pripreme za Slovačku

- Utakmica sa Slovačkom nam je u ovom trenutku najvažnija utakmica, ulog je Europsko prvenstvo, kaže hrvatski izbornik

Ivica Tucak

Hrvatski vaterpolski reprezentivci vratili su se iz daleke Australije gdje su u sklopu prestižnog sportskog događaja BHP Billton Aquatic Super Series u Perthu odradili treninge s domaćinima Australcima i Rusima. Odigrali su i dvije prijateljske utakmice s domaćinima od kojih je prva, nakon napete borbe, završila pobjedom domaćina rezultatom  12:9, dok je druga završila neriješenim rezultatom 9:9.

– U Australiji smo odradili dobre treninge i sparing. Poremetile su nas ozljede i bolesti igrača koji su izostali i nisu išli na put. Imali smo problema i s Androm Bušljom koji ima upalu tetive ramena, te Sandra Sukna koji je imao virozu, nismo bili u mogućnosti da provedemo cijeli zacrtani plan kako smo htjeli!, izjavio je nakon povratka izbornik Ivica Tucak.

– Utakmica sa Slovačkom nam je u ovom trenutku najvažnija utakmica, ulog je Europsko prvenstvo. Iako smo favoriti, jedan zaista velik oprez mora postojati, a ako ih podcjenimo mogu nam napraviti velike probleme. Za pripreme se nadamo da ćemo biti kompletni, rekao je Tucak.

Nakon napornih treninga u Australiji, vaterpolisti se u Zagrebu okupljaju u četvrtakkada će večernjim treningom započeti pripreme za prvu utakmicu kvalifikacija za  Europsko prvenstvo koja je na rasporedu 15. veljače u Slovačkoj. Uzvratna utakmica odigrat će se  1. ožujka u dubrovačkom Gružu.

– Na utakmicama s Australijom je bila zaista prelijepa atomosfera. Došlo je dosta hrvatskih  navijača, naših iseljenika koji su bili jako glasni u navijanju tako da smo imali i tog dodatnog igrača kao podršku. Lijepo je vidjeti generacije naših ljudi koji su sreću potražili u Australiji kako svim srcem navijaju za hrvatsku reprezentaciju. Na žalost, zbog objektivnih okolnosti nismo im se ovog puta uspjeli odužiti pobjedama, rekao je Duje Živković

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.