FINA SVJETSKA LIGA

VATERPOLSKA REPREZENTACIJA SPREMNA ZA FINALE FINA SVJETSKE LIGE

VATERPOLSKA REPREZENTACIJA SPREMNA ZA FINALE FINA SVJETSKE LIGE

Prva utakmica na rasporedu je sutra u 16:20 h protiv Japana...

Photo: Hrvatski vaterpolski savez

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nakon završenih priprema u Americi svoj put nastavlja u Rusiji na izborenom finalu FINA Svjetske lige. Prvu utakmicu reprezentacija igra s Japanom po hrvatskom vremenu sutra u 16:20 h, zatim drugi dan s Rusijom i treći s Australijom.

Izbornik Ivica Tucak smatra da će se kroz nadolazeće utakmice vidjeti jasna slika rada u proteklom razdoblju na priprema:
„S finalom Svjetske lige završit ćemo prvu etapu priprema za ono što je najvažnije ove godine, Svjetsko prvenstvo u Budimpešti. Naglasak odrađenih američkih priprema bile su fizička sprema i regeneracija igrača. U Rusiju odlazimo sa željom da pokušamo otići što je moguće dalje i da svaku utakmicu pokušamo pobijediti. Kroz te utakmice dobiti ćemo jednu jasniju sliku cjelokupnog rada u proteklom razdoblju, te ono što nam još valja korigirati. Dobro je to što ćemo u grupi Svjetske lige imati dva protivnika iz Budimpešte, Rusiju i Japan.“

Osvrnuo se i na nadolazeću utakmicu protiv Japana:
„Već sutra nas čeka jedna izuzetno teška utakmica s reprezentacijom koja je, usudit ću se reći pokazala najveći napredak, reprezentacijom Japana. Imamo snimke njihovih utakmica i radi se o protivniku koji izaziva maksimalan respekt, te plivački nevjerojatno spremnoj momčadi. S bilo kakvim lošim pristupom i danom, može se uči u velike probleme. Podsjetit ću da je to reprezentacija koja je na Olimpijskim igrama protiv Grka izgubila u posljednjoj sekundi, te reprezentacija koja je Srbiju vodila 6:2.

Na izbornikovom popisu našli su se sljedeći igrači:
1. Marko Bijač
2. Marko Macan
3. Antonio Petković
4. Luka Lončar
5. Maro Joković
6. Ivan Buljubašić
7. Ante Vukičević
8. Andro Bušlje
9. Loren Fatović
10. Ivan Krapić
11. Anđelo Šetka
12. Javier Garcia Gadea
13. Ivan Marcelić

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.