Vaterpolski Messi, kapetan Barakuda – SANDRO SUKNO!

Vaterpolski Messi, kapetan Barakuda – SANDRO SUKNO!

Nogometni svijet ima Argentinca Lea Messija, a vaterpolo ima Hrvata Sandra Sukna.

Foto: Pro Recco/Twitter

Česta je usporedba nogometnog virtuoza Lea Messija i možda ponajboljeg vaterpolista svijeta Sandra Sukna, jedan je nogometaš, a drugi vaterpolist, velika razlika u sportskom smislu, sportovi koji možda nemaju veliku povezanost, ali jedno im je zajedničko. Nogomet i vaterpolo imaju po jednog čarobonjaka, nogometni svijet ima Argentinca Lea Messija, a vaterpolo ima Hrvata Sandra Sukna. 

Obadvojica se ističu u najvažnijim trenutcima za svoju ekipu, potezi ova dva čarobnjaka ponekad nas ostavljaju bez daha, jednostavno mogu ono što drugi ne mogu. Ali dosta o nogometu. Pred nama je Svjetsko prvenstvo u vaterpolu, dvoboj Hrvatske i Mađarske, susjedski derbi.

Mađarska ima svog Dénesa Vargu, ponajboljeg igrača na svijetu, ali mi imamo našeg Sandra Sukna, po mnogima i najboljeg igrača današnjice. Bez takvog igrača kojeg mi imamo, nema ni trona.

“Spustili smo malo na zemlju najveću svjetsku reprezentaciju. Da bi to uspjeli morali smo imati lidera. Imali smo ga u Sandru. Da Sukno je na samom startu Srbima otkrio da se se ovaj put mogu nasukati na naši hridi.” To su riječi našeg Tomislava Paškvalina nakon utakmice protiv Srbije u polufinalu koje su otkrile dosta toga.

Želimo to zlato, igramo protiv domaćina i neće biti lako, ali mislim da imamo samopouzdanje i da možemo odigrati na vrhunskom nivou. Rekao je Sukno u razgovoru za Novu TV, te dodao:

“Razmišljamo od početka turnira da dižemo svoju igru i to nam dobro ide. Nadam se da ćemo protiv Mađarske biti još jednu stepenicu bolji i popeti se na onu najvišu”, zaključio je Sandro Sukno.

Kapetan Sukno bio je upitan za Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj,  zbog ozljede prsta Sukno je skoro propustio prvenstvo, ali je još jednom ‘stisnuo zube’ i kao naš najbolji strijelac na prvenstvu vodi nas do nadamo se svjetskog zlata.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.