Vatreni igraju za osam milijuna dolara!

Vatreni igraju za osam milijuna dolara!

FIFA je ranije odlučila povećati fond nagrada za 12 posto u odnosu na prošlo prvenstvo.

foto: HNS Facebook (arhiva)

Večeras od 20:45 hrvatska nogometna reprezentacija protiv Grčke na Maksimiru igra prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Međutim, osim samog plasmana među 32 najbolje reprezentacije svijeta i očekivano prepunog maksimirskog stadiona, Vatrenima bi dodatna motivacija trebala biti novčana nagrada koju bi podijelili s Hrvatskim nogometnim savezom, a koju dobije svaka reprezentacija sudionica mundijala.

Riječ je o iznosu od osam milijuna dolara koji će svaka reprezentacija utržiti samo za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

FIFA je ranije odlučila povećati fond nagrada za 12 posto u odnosu na prošlo prvenstvo. Za plasman na Svjetsko prvenstvo dobije se osam milijuna dolara. FIFA će i svakom sudioniku SP-a nadoknaditi troškove za pripreme u iznosu od 1,5 milijuna dolara.

Novi svjetski prvak zaradit će 38 milijuna dolara što je tri milijuna više u odnosu na posljednje prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Svjetskom doprvaku pripast će 28 milijuna dolara, bronca donosi 24 milijuna dolara, a četvrto mjesto 22 milijuna. Plasman u četvrtfinale osigurava 16 milijuna dolara, a prolaz skupine 12 milijuna dolara.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.