Vatreni koji je utišao 70.000 Ukrajinaca: “Pamtit ću ovu večer zauvijek, ali ništa još nije gotovo!”

Vatreni koji je utišao 70.000 Ukrajinaca: “Pamtit ću ovu večer zauvijek, ali ništa još nije gotovo!”

Hrvatska nogometna reprezentacija jučer je pred nešto više od 70.000 gledatelja na Olimpijskom stadionu u prijestolnici Ukrajine Kijevu pobjedom od 2:0 osigurala dodatne kvalifikacije.

Bila je to apsolutno večer Andreja Kramarića, 26-godišnjeg napadača Hoffenheima kojemu je ovo bila 22 utakmica za seniorsku reprezentaciju gdje je dosad postigao 5 pogodaka. Senzacionalni je Krama odigrao partiju života pod zastavom naše reprezentacije postigavši oba pogotka. Svoju je odličnu sezonu iz Bundeslige prenio i na reprezentaciju zasjavši i postavši junakom jučerašnjeg dvoboja. Kao igrač iz sjene, bio je na pravom mjestu  u pravo vrijeme stišavši tako gromoglasnu kijevsku publiku.

Nakon utakmice dojmovi se nisu stišavali, prava je euforija zavladala u svlačionici odabrane vrste gdje se dugo slavilo. Kapetan Modrić, Rakitić, Subašić, Vrsaljko kao glavni (i ponajbolji) protagonisti ove priče dobrom igrom su, posebno u drugome dijelu, to i zaslužili.

Pred novinare je stao onaj najzaslužniji, Andrej Kramarić: “Pokazali smo karakter, ono što Hrvatska zapravo i jest. Nadam se da ćemo ovako odigrati i naredne utakmofe s obzirom da će nas sigurno čekati težak suparnik, te da ćemo otići na Svjetsko prvenstvo, što svi želimo.”

Krama se osvrnuo i na novo vodstvo pod palicom izbornika Dalića konstatiravši : “Bili smo jako dobro organizirani, znali smo od početka gdje tko mora stajati. Svi su igrači imali svoj zadatak, ništa nije bilo prepušteno slučaju i znalo se kako stvari moraju izgledati. Bili smo disciplinirani i ostavarili smo što smo htjeli.

Na svoja je dva pogotka u mreži s osmijehom odgovorio: “Sretan sam, čekaju nas još dvije teške utakmice, pamtiti ću ovu večer, ali ništa još nije gotovo. Strpljivo smo čekali, Ukrajina se morala otvoriti. Čekali smo šanse, a ja sam ih uspio iskoristiti. Ovi su mi pogotci među najdražima u karijeri, a posvećujem ih prvenstveno svojoj obitelji. Oni su uz mene od prvog dana, svake minute.

Ovo je put kojim moramo ići. Nadamo se da ćemo ići povijesnim stopama, onako kako se bori Hrvatska.” zaključio je.

 

 

 

 

 

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.