VATRENI U OŽUJKU GOSTUJU KOD ESTONIJE

VATRENI U OŽUJKU GOSTUJU KOD ESTONIJE

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će 28. ožujka u Tallinnu prijateljsku utakmicu protiv izabrane vrste Estonije.

Vatreni će pod vodstvom izbornika Ante Čačića 24. ožujka nastaviti kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine te će u Zagrebu dočekati Ukrajinu, a četiri dana poslije zaigrat će protiv Estonije u prijateljskom ogledu u estonskoj prijestolnici.

Susret će biti odigran na A. Le Coq Areni u Tallinnu, kapaciteta 10.000 gledatelja, a bit će to treći prijateljski okršaj Hrvatske i Estonije. U prva dva, 2010. i 2012. godine, Hrvatska je u Tallinnu remizirala 0:0, a u Puli pobijedila 3:1.

Dvije su reprezentacije dobri poznanici i iz kvalifikacijskih ciklusa. Na putu prema Europskom prvenstvu u Engleskoj Vatreni su slavili 2:0 i 7:1, u borbi za Europsko prvenstvo u Portugalu bilo je 0:0 i 1:0, a kvalifikacijski dvoboji za Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj okončani su pobjedama Hrvatske 1:0 i 2:0.

U svojoj kvalifikacijskoj skupini za odlazak na svjetsku smotru u Rusiji Estonija je svladala Gibraltar 4:0 te je poražena od Bosne i Hercegovine, Belgije i Grčke. Na aktualnoj Fifinoj ljestvici najboljih Estonija s izbornikom Martinom Reimom drži 117. poziciju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.