Većina klubova iz matičnog saveza ne podržava Šukera za predsjednika!

Većina klubova iz matičnog saveza ne podržava Šukera za predsjednika!

Većina zagrebačkih klubova nezadovoljna je radom saveza, uskratit će podršku Davoru Šukeru.

Davor Šuker/Foto: www.hns-cff.hr

Hoće li na današnjoj skupštini Zagrebačkog nogometnog saveza zaista biti i potvrđena kandidatura Davora Šukera za mjesto predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza? Pitanje je to na koje odgovor čekaju mnogi nogometni klubovi, odnosno uprave i stručni stožeri koji vode sportsku politiku tih nogometnih klubova. No, kako trenutno sve izgleda lako je moguće da se to možda neće niti dogoditi.

Kako doznajemo, otpor pružaju upravo oni od kojih su vodeći ljudi HNS-a to najmanje očekivali, a radi se o velikom dijelu zagrebačkih klubova koji su nezadovoljni radom saveza i stanjem u hrvatskom nogometu. Odlučili su, kako se najavljuje, bojkotirati današnju skupštinu i uskratiti podršku Davoru Šukeru.

Trenutna je situacija takva da su klubovi u strahu od moguće odmazde onih koji “gospodare” Hrvatskim nogometnim savezom, ali su istovremeno spremni prikloniti se onima koji traže transparentniji i pošteniji nogomet, odnosno pravednije ulaganje, posebno u manje klubove i sredine.

Nezadovoljstvo većine klubova kulminiralo je, pozivaju neodlučne da im se priključe i bojkotiraju današnju sjednicu Zagrebačkog nogometnog saveza. Iako je nerealno za očekivati kako Skupština ZNS-a neće imati kvorum, to bi, smatraju svi oni željni promjena, mogla biti jasna poruka klubova iz Zagreba kako su nezadovoljni stanjem u ZNS-u i HNS-u.

Ostaje pitanje, koliko će klubovi zapravo imati hrabrosti suprostaviti se vladajućima, odnosno konkretno Šukeru koji ima apsolutističku vlast u HNS-u, odnosno hoće li se smoći snage pokrenuti promjene za boljitak hrvatskog nogometa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.