Vedran Ćorluka: ” Osjećam se odlično, ponovio sam više puta, ozljeda je iza mene”

Vedran Ćorluka: ” Osjećam se odlično, ponovio sam više puta, ozljeda je iza mene”

Ćorluka je skupio 97 nastupa za Hrvatsku, ukoliko odigra pripreme protiv Senegala i Brazila, na prvom susretu SP upisati će stotku.

foto: HNS

Jedan od stupova obrane hrvatske nogometne reprezentacije, Vedran Ćorluka pauzirao je godinu dana zbog ozljede te je jedan od rijetkih igrača Zlatka Dalića iznad čijeg odlaska na Svjetsko prvenstvo stoji upitnik.

“Nema potrebe razgovarati o toj ozljedi, ponovio sam već u nekoliko navrata da više nisam ozlijeđen. Sve je u redu i nadam se da će ta ozljeda prestati biti tema. Odigrao sam desetak utakmica nakon ožujka i mogu sam sebi čestitati što sam se vratio nakon jedne od najtežih sportskih ozljeda. Osjećam se odlično i spreman sam za sve napore koji slijede”. – rekao je Čarli.

Vedran je za Hrvatsku upisao 97 nastupa i od 2006. godine standardni je reprezentativac, igrao je u tandemu sa Robertom Kovačem, Dariom Šimićem, Josipom Šimunićem, a u novije vrijeme sa Dejanom Lovrenom i Domagojem Vidom koji su mu i sad najuža konkurencija.

“Svatko od naših braniča ima svoje kvalitete, netko je brži, netko je jači, ali izbornik ne može pogriješiti bez obzira koga povede u Rusiju. Za obranu se ne treba brinuti. Ja nemam preferencija oko stoperskog suigrača, iako sam možda češće igrao s Vidom, no bilo bi smiješno reći da mi ne odgovara igrati s Lovrenom, igračem koji je igrao finale Lige prvaka i iza kojega je odlična sezona. Jedvaj je na velikoj sceni od svoje 17. godine te igra na visokoj razini, a ĆaletaCar nije bio ni u Hajduku ni u Dinamu, a opet se izborio za sve. Jako mi je drago zbog njega”. – rekao je o mogućnostima reprezentativnih braniča.

Hrvatska će imati jake protivnike na pripremama i na samom prvenstvu, a sve reprezentacije imaju sjajne napadače. Senegal ima Manea, Brazil Firmina i Neymara, Argentina Messija i Aguera, Nigerija Musu, Island Sigurdssona.

“Nisam još puno razmišljao o Messiju, pogotovo ne dok prvo imamo Nigeriju, utakmicu koja nam možda znači prolazak skupine. Messi je fenomenalan, svakome će biti užitak igrati protiv njega, no zasad nam to nije bitno. Znam neke nigerijske igrače, pogotovo Musu iz moskovskog CSKA. Jako je brz, prilično kvalitetan i neće nam biti lako. Svaka je skupina teška, svi će doći pripremljeni. Protiv Brazila igrat ćemo maksimalno jer se s takvim suparnikom ne može drugačije”. – rekao je Vedran.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.