Vedran Ćorluka: “Sa Meksikom će biti još teže nego protiv Perua”

Vedran Ćorluka: “Sa Meksikom će biti još teže nego protiv Perua”

Ćorluka je za Hrvatsku upisao 96 nastupa i postigao četiri gola, a na otvaranju Svjetskog prvenstva trebao bi upisati jubilarni stoti nastup.

Vedran Ćorluka/Getty Images

Dokapetan Vatrenih Vedran Ćorluka najavio je nadolazeći sraz s Meksikancima, što će biti još jedan izazovan ispit uoči početka Svjetskog prvenstva. utakmica se igra u utorak u 21 sat po lokalnom vremenu u Dallasu.

Hrvatska nogometna reprezentacija u dosadašnjim je prijateljskim utakmicama s Meksikom bilježila pobjede, no Meksiko je uzvraćao u natjecateljskim okršajima. Vedran Ćorluka zna kako bi mogla izgledati skorašnja utakmica u Dallasu.

“Meksiko je odlična, čvrsta momčad i sigurno će nam biti još teže nego protiv Perua. Slični su Peruancima, ali pojedinačno snažniji, a momčadska igra možda im je i najveća kvaliteta. Mi ih pobjeđujemo u prijateljskim utakmicama, a oni nas na svjetskim smotrama. Hrvatska će Meksiku također biti dobar test, bit će agresivni, okomiti i brzi kao i uvijek.” – kaže Ćorluka.

“Od Hrvatske očekujem da bude bolja nego u Miamiju – rezultat je važan u svakoj utakmici, a raspletom protiv Perua ne možemo biti zadovoljni. Imamo mladih, kvalitetnih igrača koji će dobro zamijeniti šestoricu koja se vratila u Europu, svi oni igraju u dobrim klubovima i vjerujem da tu neće biti problema.”- nastavio je Vedran.

Kakve su hrvatske šanse u Rusiji?

“U teškoj smo skupini, pri čemu je Argentina izraziti favorit. No, na Svjetskom prvenstvu nema lake utakmice i sve će momčadi imati svoju priliku proći skupinu. Moramo ići korak po korak.”- rekao je hrvatski dokapetan i član Lokomotiva.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.