Vedran Ćorluka: Nema pozicije koju ne bih igrao za reprezentaciju

Vedran Ćorluka: Nema pozicije koju ne bih igrao za reprezentaciju

Očekivanja su velika, cilj je proći skupinu koliko god teška bila. Uvjereni smo da smo sposobni to učiniti, kaže Ćorluka

Vedran Ćorluka/Getty Images

Reprezentativni branič Vedran Ćorluka potvrđuje kako će izabranici Nike Kovača biti maksimalno usredotočeni na ostvarivanje što boljeg rezultata u Brazilu.

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u četvrtak poslijepodne još jedan trening, ovoga puta na Maksimiru, a okupili su se svi reprezentativci osim Luke Modrića i Nike Kranjčara.

Vedran Ćorluka, član moskovskog Lokomotiva, prenio je poslije treninga dojmove iz reprezentativnog tabora.

– Uvijek je lijepo vratiti se u reprezentaciju. Većina nas imala je odlične sezone u klubovima, osvojili smo mnogo trofeja, no svi znamo zašto smo ovdje i zaboravit ćemo klupsku sezonu te se koncentrirati na Svjetsko prvenstvo. Očekivanja su velika, cilj je proći skupinu koliko god teška bila. Uvjereni smo da smo sposobni to učiniti, kaže Ćorluka.

Pod vodstvom bivšeg kapetana Nike Kovača, angažman će biti maksimalan od samog početka, ističe Ćorluka:

– Novi izbornik nam je dao smjernice na prva dva okupljanja. Disciplina će biti željezna, i radit će se punim tempom, što se pokazalo već danas. Red, rad i disciplina podignuti su na još višu razinu i nadam se da će nas poslužiti sreća i zdravlje te da ćemo prenijeti izbornikove zamisli na teren.

Reprezentacija je u četvrtak ostala bez Ivana Strinića, koji zbog ozljede neće biti na popisu putnika za Brazil. Upravo je Ćorluka jedno od mogućih rješenja na lijevog strani obrane, ukoliko bude potrebe za time.

– Naravno da sam spreman i na to, nema pozicije koju ne bih igrao za reprezentaciju. Igrao sam lijevog beka i za klub, a izostanak Strinića i Iličevića svakako je hendikep, oni su bili u kombinacijama”, rekao je hrvatski reprezentativac.

Hrvatska u petak putuje na austrijski dio priprema, u Bad Tatzmannsdorf: “Tamo smo uvijek lijepo dočekani, uvjeti su odlični i imamo mir. Mislim da je izbornik dobro odlučio”.

– Neka navijači budu uz nas, kao što su uvijek bili. Mi ćemo napraviti sve na terenu da ih učinimo ponosnima”, zaključio je Vedran Ćorluka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.