Vedran Ćorluka uoči Bugarske: Ne bih bio zadovoljan bodom, no teren je jedino mjerilo

Vedran Ćorluka uoči Bugarske: Ne bih bio zadovoljan bodom, no teren je jedino mjerilo

- Za Popova mogu reći da je odličan, daleko je njihov najbolji igrač. Svaku utakmicu imam dosta problema s njim i bit će izvor brojnih opasnosti, izdvojio je Ćorluka

U svom drugom nastupu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Francuskoj, Hrvatska će gostovati kod Bugarske, a Vedran Ćorluka kroz rusku ligu može pratiti igre nekolicine bugarskih reprezentativaca.

– Za Popova mogu reći da je odličan, daleko je njihov najbolji igrač. Svaku utakmicu imam dosta problema s njim i bit će izvor brojnih opasnosti, izdvojio je branič Lokomotiva iz Moskve.

Bugarska će u Sofiji imati bučnu podršku s tribina.

– Bit će nam zadovoljstvo igrati pred punim stadionom. Čeka nas motiviran protivnik koji će pred svojom publikom tražiti sva tri boda. Sigurno će biti teško, no mi dolazimo po sva tri boda, a vjerujem da smo kvalitetniji od njih. Ne bih bio zadovoljan bodom, no teren je jedino mjerilo. Dvoboji s Bugarskom i Norveškom mogli bi biti odlučujući za prolaz, naglasio je Ćorluka.

Hrvatska će obrana morati biti itekako koncentrirana, a vezna linija i napad imat će više prostora za igru nego u rujnu.

– Očekujemo više prijetnji nego u prošle dvije utakmice, Bugarska je kvalitetnija od Cipra i Malte. No, mislim da ćemo znati odgovoriti na njihove napade, bolje se branimo kao momčad, počevši od napadača. Budemo li kompaktni, neće biti problema. Lakše je igrati protiv slabijih, ali imat ćemo više prostora prema naprijed. Bugari imaju sličnu školu nogometa kao i mi, više će šansi biti za vezne igrače i napadače. Opasni smo i iz prekida, kaže hrvatski nogometaš.

– Kramarić treba iskoristiti svoju šansu i nastaviti zabijati. Počeo je zabijati i Jelavić, a Modrić, Rakitić i Lovren standardno su dobri, kao i svi drugi, završio je Vedran Ćorluka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.