Trojica riječkih nogometaša igrama zadivljuju i golove zabijaju u dalekom Omanu

Vedran Gerc fenomenalnom izvedbom doveo omanski klub do finala

Vedran Gerc fenomenalnom izvedbom doveo omanski klub do finala

"Ovo je samo šlag na torti u ovoj jako uspješnoj sezoni za naš klub !"

Foto: Vedran Gerc Facebook

Rekao je junak utakmice i dodao: ” Ma, svi smo odigrali odlično. Ja, Malkić i Con cijelu sezonu igramo jako dobro, ovo je samo `šlag na tortu´ u ovoj jako uspješnoj sezoni za naš klub. Sohar club mali je klub sjevernog dijela Jordana, registriran tek 2002. godine i ovo je najveći uspjeh kluba u njegovoj povijesti.”

Spomenimo kako u tom klubu igraju trojica naših reprezentativaca. Uz `rame´ Vedranu Gercu tu su i Admir Malkić te Marin Con.  Ta `tri mušketira nogometnog svijeta´ u dalekom Omanu proživljavaju lijepe trenutke karijere.

U nastavku izdvojili smo neke zanimljivosti ovog samozatajanog nogometaša, svjetskog putnika koji je prošao klubove `uzduž i poprijeko´Europe, Azije, čime je stekao jednu životnu i sportsku `širinu´ koja danas rezultira ovakvim njegovim izvedbama.

” Od Litve, Albanije pa sve do azijske turneje: redom Malezija – Jordan – Oman nogomet je od vas učinio svjetskog putnike kakve su Vaše impresije na uvjete koje ste imali prilike iskušati?

 – U suštini je to jedna potpuna suprotnost, ovdje su uvjeti za život odlični! Standard je visok, Oman se stvarno jako brzo razvija, a glavni izvor zarade je nafta. U nogomet se jako puno ulaže, uvjeti su vrhunski, stadioni su prekrasni i moderni, organizacije klubova su na razini, a publika voli domaći nogomet. Ipak, moram napomenuti da u Jordanu nisu bili takvi idealni životni uvjeti kao sada u Omanu. U Jordanu smo ja i Malkić igrali za klub Al Hussein, tamo su nas zamjetili čelnici Sohar Cluba i ponudili nam vrlo dobre uvjete. Mi smo, naravno, odmah prihvatili ponudu. U Omanu su još prije nas kao treneri radili Marinko Koljanin i Edo Flego te su ostavili vrlo dobar dojam. Očito smo imali i dobre reference.

Kakva je kvaliteta omanske lige?

– Ekipe su tehnički i fizički jake, ali taktički su loše. Ne sviđa mi se ovdje mentalitet, odnosno odnos prema poslu. Igrači često kasne na treninge, dosta su komotni na terenu i izvan njega, a rezultat toga je da najčešće ispaštaju treneri koji ovdje često traju vrlo kratko.

Igrate odličnu klupsku i osobnu sezonu?

– U prvom redu drago mi je šta smo ostvarili ciljeve kluba, pa čak ih i debelo premašili.  Na osobnoj razini zadovoljan sam svojim predstavama, trenutno sam 2. strijelac lige s 11 postignutih golova, ali zaostajem samo pogodak pa se nadam da ću do kraja biti najbolji. Manji je `problem´ što neću igrati zadnje dvije prvenstvene utakmice zbog prinove u obitelji. To je ipak najvažnija stvar u životu!

Koji su vam planovi za nastavak karijere?

– Igram jako dobru sezonu i uvjeren sam da će biti dobrih ponuda iz još jačih azijskih klubova. Vidjet ću hoću li prihvatiti neku od tih ponuda, otići negdje drugdje ili vratiti se doma. Profesionalizam ne pita, odlučit ću ono što u tom trenutku bude najbolje za mene i moju obitelj.”

Foto: Vedran Gerc Facebook/ Na slikama: Vedran Gerc, Admir Malkić, Marin Con

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.