Vedran Pavlek: Forma još uvijek nije priželjkivana, ali Ivica se diže

Vedran Pavlek: Forma još uvijek nije priželjkivana, ali Ivica se diže

Realno je izgubio negdje 10. mjesto, što bi u ovoj situaciji bio očekivani plasman, objašnjava direktor Hrvatskog skijaškog saveza

Ivica Kostelić/Getty Images

Unatoč razočaravajućem nastupu Ivice Kostelića u Adelbodenu, direktor Hrvatskog skijaškog saveza Vedran Pavlek zadržao je dozu optimizma uoči nastavka sezone. Najbolji hrvatski skijaš na četvrtom je slalomu sezone osvojio tek 18. mjesto, ostavši bez većeg bodovnog učinka koji bi u značajnoj mjeri podigao samopouzdanje. No, Pavlek smatra kako se Kostelić ipak diže u formi:

“- Mislim da je moglo biti vrlo solidno, Ivica je nažalost u drugoj vožnji napravio tu pogrešku pred ciljem. Krenuo je u drugu vožnju dosta dobro, na strmini mu je pao tempo, realno je izgubio negdje 10. mjesto, što bi u ovoj situaciji bio plasman koji smo očekivali , objasnio je je Pavlek.

Kostelić se u švicarskom skijalištu zadržao i ponedjeljak, odradivši kondicijski trening nakon čega putuje za Wengen.

– Forma još uvijek nije priželjkivana, ali ide mu bolje, neke dijelove staze je odvezao dosta dobro i mislim da je to ono što je pozitivno uoči sljedećih utrka. Također dolaze njegova dva skijališta, Wengen i Kitzbuehel, gdje se Ivica osjeća dobro, gdje ima dobre uspomene, pa je i to jedna olakšavajuća okolnost,  zaključio je Pavlek.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.