Velik udarac Francuskoj uoči Eura: Upitan nastup Luke Karabatića?

Velik udarac Francuskoj uoči Eura: Upitan nastup Luke Karabatića?

Potencijalni izostanak mlađeg Karabatića bio bi veliki udarac francuskim ambicijama.

Instagram/@lukakarabatic

Mnogi izbornici u momčadskim sportovima, a naročito jednom grubom sportu kao što je rukomet, često ističu da je najbitnije uoči neke velike europske ili sportske smotre da im se nitko ne ozlijedi. Francuzi doista nemaju sreće. Prošle godine su uoči početka Svjetskog prvenstva ostali bez  Luke Karabatića, a sada je on opet ozlijedio gležanj u prijateljskoj utakmici protiv Egipta.

Mlađi Karabatić iznimno je bitan čimbenik u obrani francuske vrste. Izbornik Dider Dinart je za svaki slučaj već poslao poziv Benjaminu Afgouru, koji će uskočiti u francuski tim ako to bude bilo potrebno. Karabatića tretiraju liječnici, ali još je rano govoriti o tome koliko će biti ozlijeđen.

Izbornici imaju opciju dvije promjene za vrijeme prvog kruga prvenstva i dvije promjene u drugom krugu, stoga se Francuzi nadaju da će Karabatić biti spreman barem za završnicu prvenstva kad će realno biti najpotrebniji. Francuska u prvom krugu prvenstva igra u skupini B u Poreču s Norveškom, Austrijom i Bjelorusijom, a u drugom krugu se križa sa skupinom A u kojoj su Hrvatska, Švedska, Island i Srbija.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.