Velika češka tenisačica izgubila najvažniji “meč” života

Velika češka tenisačica izgubila najvažniji “meč” života

Novotna je najstarija tenisačica s prvim grand slam naslovom osvojenim u 29. godini.

Foto: Twitter

Bivša pobjednica Wimbledona Jana Novotna, preminula je u 50. godini života, javlja ugledni britanski BBC.

Teniski svijet pogodila je vijest o smrti sjajne češke tenisačice. Iako, za vrijeme njezine borbe protiv opake bolesti, pogotovo u zadnjoj fazi bolesti, nakon remisije karcinoma, bilo je jasno da će Novotna svoj najteži meč u životu izgubiti. Britanci javljaju kako je WTA organizacija izvjestila kako je Novotna “preminula u miru, okružena obitelji.”

Jana Novotna smatra se jednom od najboljih tenisačica u devedesetima, koja je svoj pedigre vrhunske tenisačice potvrdila 1998. godine kad je osvojila Wimbledon, što je njezin najveći uspjeh u karijeri.

Češka tenisačica najveće rezultate ostvarila je u parovima te se smatra jednom od najvećih tenisačica koja je igrala u parovima svih vremena. Godine 1997., ostvarila je drugo mjesto na WTA ljestvici, što je njezin najbolji renking u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji.

Ako pogledamo njezinu karijeru, onda brojke govore – sve! Novotna je osvojila 24 turnira u pojedinačnoj konkurenciji, dok je u parovima osvojila 76 turnira. Godine 1988., Novotna je s reprezentacijom Čehoslovačke osvojila Fed Cup, dok je na Olimpijskim igrama uzela dva srebra.

Novotna je postala najstarija osvajačica Wimbledona u eri Grand Slamova koja je do naslova stigla prvi put u karijeri. Naime, Novotna je osvojila Wimbledon kad je imala 29 godina i devet mjeseci.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.