Velika drama bivšeg kapetana Vatrenih, čeka se 22. ožujka za konačnu odluku

Velika drama bivšeg kapetana Vatrenih, čeka se 22. ožujka za konačnu odluku

Teške dane prolazi bivši kapetan Vatrenih.

Darijo Srna/Getty Images

U rujnu 2017. godine Nacionalni antidopinški centar Ukrajine obavijestio je Srnu i cijelu javnost kako mu je pronađena zabranjena supstanca. Nekoliko dana poslije Darijo Srna je obavijstio javnost kako se povlači iz nogometa sve dok se ne otkrije prava istina.

Ovih dana, Uefa je službeno izbrisala Srnu s popisa igrača prijavljenih za Ligu prvaka, iako ga oni nisu službeno suspendirali. Čekao se dan kad će stići službena potvrda suspenzije te ova vijest nikoga ne iznenađuje. Srna je i sam kazao kako će se povući dok se ne raščisti cijela situacija, ali krajnje je neozbiljno od Uefe i antidopinškog centra u Ukrajini to što se slučaj nije pomaknuo s početne točke.

“Ovo je još jedna bitka koju moram pobijediti i tako će i biti. Ako sam mogao pokopati svoga oca, ispuniti mu zadnju želju i zaigrati na Europskom prvenstvu bez ijedne tablete, onda nema logike da sam sada napravio svjesno nešto. Prema tome, čist sam, dokazat ću to i iza toga se vratiti na teren”, nedavno je rekao Dario Srna.

Neslužbeno se doznaje da se radi o anaboličkom steroidu. Ako se radi o ovoj supstanci, Srna će dobiti kaznu od 4 godine zabrane igranja te obnašanja drugih funkcija u nogometu. Krajnji rok do kojeg će antidopinški centar u Ukrajini objaviti što je pronađeno kod Srne trebao bi biti 22. ožujka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.