Velika ispovijest bivšeg Kockastog: “Jedan čovjek tada nije imao sreće, a ja sam dobio novu priliku”

Velika ispovijest bivšeg Kockastog: “Jedan čovjek tada nije imao sreće, a ja sam dobio novu priliku”

Ivanu Klasniću bubreg je treći put transplantiran u Zagrebu 17. listopada.

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić 17. listopada je i treći put uspješno transpantirao bubreg. Nakon što je odbacio bubreg oca Ivana, Klasnić je dobio novu priliku.

“Za sada je, hvala dragom Bogu, sve u najboljem redu. Često odlazim na kontrolne preglede, razgovaram s liječnicima koji su veliki optimisti. Vrijednosti su u normali, svi parametri su za sada u redu. Jedino u ovoj prvoj fazi moram paziti da ne pokupim nekakav virus, izbjegavam kontakt s ljudima i mjesta na kojima se okuplja puno ljudi, nosim preko nosa i usta zaštitnu masku da svedem mogućnost zaraze na najmanju moguću mjeru”, kazao je bivši hrvatski napadač koji je prvi bubreg dobio od majke, a posljednji od nepoznatog donora koji je doživio nesreću.

“Ne znam čiji sam bubreg dobio, znam samo da je taj netko stradao. Puno sam o tome razmišljao, čovjek kojega više nema spasio mi je život. To su velike stvari. Jedan čovjek toga dana nije imao sreće, a ja sam, eto, dobio novu priliku. Moram ju iskoristiti. Je li me bilo strah hoće li uspjeti ova posljednja transplantacija? Sve se odvilo takvom brzinom da nisam, praktično, ni stigao razmišljati. Kada su mi javili da moram što prije u Zagreb i da postoji velika vjerojatnost da ću dobiti novi bubreg, činilo mi se kao da gledam neki film. Nisam nikome rekao, čak ni roditeljima. Tati mi je toga dana bio rođendan, nazvao sam ga i čestitao mu, prekinuo poziv i krenuo prema Zagrebu. Nisam želio opterećivati njega i mamu, ionako su dosta zbog mene propatili. Javio im je brat Josip kada je sve već završilo”, zaključio je Klasnić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.