Velika obljetnica hrvatskog heroja! Deset godina otkako je ponos Hrvatske

Velika obljetnica hrvatskog heroja! Deset godina otkako je ponos Hrvatske

Prošlo je točno deset godina otkako je drugi najbolji strijelac Kockastih upisao svoj prvi nastup za reprezentaciju.

Prije točno deset godina jedan je Slavonac, u ove dane simboličnih i velikih datum, upisao svoj prvi nastup za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Deset godina nakon i 30 pogodaka poslije, on je drugi strijelac Kockastih u povijesti iza Davora Šukera koji je protivničke mreže tresao čak 45 puta.

Riječ je o Mariju Mandžukiću, nogometašu Juventusa koji je u studenom 2007. godine debitirao u devetom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Makedonije.

Bilićeva Hrvatska susret je izgubila, no za vrijeme dvoboja u Skopju reprezentativci su primili vijest kako su izravno ostvarili nastup na Euru u Austriji i Švicarskoj. To ih nije spriječilo da na Wembleyju šokiraju Englesku čime su je izbacili iz kombinacija za Euro.

McLaren je smijenjen, došao je Capello, a upravo je Talijanovoj Engleskoj Mandžukić na Maksimiru zabio prvijenac u reprezentativnom dresu u visokom porazu 4:1.

U svojoj kockastoj avanturi Mandžo je upisao 80 nastupa, dok je u bogatoj karijeri nastupao za Marsoniju, Zagreb, Dinamo, Wolfsburg, Bayern, Atletico i Juventus.

U karijeri je osvojio 19 trofeja postigavši dva pogotka u finalima Lige prvaka, a posebno je upečatljiv prošlogodišnji kada je Realu iz Madrida zabio predivnim škaricama.

Na leđima je već 31 godina, u lipnju kada krene operacija Rusija biti će i 32, a sam Mandžukić ne želi pričati o reprezentativnoj sudbini prije završetka Mundijala.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.