Velika pohvala: Halilović četvrti dribler Primere!

Velika pohvala: Halilović četvrti dribler Primere!

Alen Halilović četvrti je dribler u La Ligi...

Alen Halilović/Foto: Gettyimages

Mladi hrvatski nogometaš Alen Halilović pruža odlične partije u dresu Sporting Gijona, kojemu se ove sezone priključio na posudbu iz Barcelone, a potvrda njegovoj formi i talentu stigla je i u vidu uvrštenja na listi najboljih driblera Primere.

Jedan od najvećih talenata u Lijepoj našoj konačno je dobio prigodu kontinuirano igrati u najjačem razredu španjolskog nogometa, a promptno su ga zavoljeli kako mediji, tako i navijači te suigrači i treneri u Gijonu.

Statistika, nadalje, kazuje kako je Alen u devet susreta koje je odigrao 22 puta predriblao svoje protivnike (od 40 pokušaja), a ispred njega u toj su kategoriji samo Lionel Messi (39 driblinga iz 52 pokušaja), Neymar (33 driblinga iz 81 pokušaja) te Celtin Nolito (25 – 61).

Luka Modrić, primjerice, trenutno je na 15 driblinga iz 26 pokušaja, Ivan Rakitić suparnike je prošao tek tri puta, dok je Portugalac Cristiano Ronaldo na 15 uspješnih driblinga iz 35 pokušaja.

Halilović je do sada postigao jedan pogodak, imao 11 udaraca (od čega četiri u okvir gola) te upisao i tri asistencije, dok mu je postotak točnih dodavanja na vrhunskih 79.46 posto.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.