Veliki financijski problemi za Real Madrid

Veliki financijski problemi za Real Madrid

Real Madrid mora zaustaviti obnovu stadiona.

Posljednjih tjedana je Real Madrid odigrao nekoliko loših utakmica. Ancelotti ima problema u sastavljanju momčadi budući da su ozlijeđeni Modrić, James i Khedira. Neki španjolski mediji čak navode da Ronaldo ima velikih problema s koljenom. Novi problem donijela je upravo portugalska zvijezda opuštenom proslavom 30. rođendana dan nakon poraza od Atletico Madrida (4:0), na kojoj se španjolski igrači kraljevskog kluba nisu pojavili. Ozlijeđeni trojac je bio na proslavi iako se trebao odmarati, a zanimljivo je kako je Florentino Perez odlučio financijski kazniti samo Nijemca i Kolumbijca, dok se naš reprezentativac izvukao.

No, uvjerljivo najveću glavobolju je Perezu zadao Visoki španjolski sud presudom da mora zaustaviti obnovu Santiago Bernabeua. Zbog argumenata udruga za zaštitu okoliša Realu i čelništvu grada Madrida naređeno je dorađivanje projekta koji vrijedi oko 500 milijuna eura. Novi problem za kraljevski klub mogla bi biti i činjenica da su spomenute udruge najavile žalbu te je sama obnova stadiona postala upitna.

Španjolski mediji navode da je predsjednik Real Madrida već sve dogovorio s arapskim poduzetnicima i većinu obnove namjeravao je financirati prodajom imena stadiona za 400 milijuna eura. Santiago Bernabeu tako bi postao Abu Dhabi Bernabeu. Isplanirano je mnogo novih poslovnih sadržaja i vrijednih poslovnih prostora koji bi povećali prihode i omogućili poštovanje Uefinog financijskog fair-playa, ali sad bi sve moglo propasti. Od ljeta će Uefa još strože kontrolirati poslovanje klubova i na Santigao Bernabeu više neće moći dolaziti megazvijezde ako ne porastu prihodi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.