Veliki povratak: Filip Ude ponovno na tronu!

Veliki povratak: Filip Ude ponovno na tronu!

Foto: Hrvatski gimnastički savez

Srebrni olimpijac iz Pekinga te naš proslavljeni sportaš Filip Ude, nakon nekoliko godina posta ponovno je među najboljima u Europi! 31-godišnji Čakovčanin jučer je na Svjetskom Kupu održanom u Mađarskoj osvojio brončanu medalju. Domaćin natjecanja bio je Szombathely, grad u zapadnoj Mađarskoj, koji je od 8. rujna ugostio ponajbolje gimnastičare Europe.

U petak su se održavale kvalifikacije u preskoku, dvovisinskome razboju, parteru i gredi u ženskoj konkurenciji, te parteru, ručama, preskoku, karikama, preči i nama najvažnijem, konju s hvataljkama.

Ude je nastup u petak u kvalifikacijama također završio na trećem mjestu, osvojivši 14.600 bodova, iza još jednog hrvatskog predstavnika, Roberta Seligmana te Japanca Kazuma Kayu. Hrvatski su se gimnastičari tako izravno plasirali u finale, koje je bilo održano jučer.

U Avaria Areni tako se Filip Ude okitio brončanim odličjem rezultatom 14.133, dok je zlato i srebro otišlo u Japan, Kayi Kazumi te Maenu Fuji. To je ukupno peta medalja na velikim natjecanjima našeg sportaša, koji je skupio četiri srebra, redom na EP 2007., Svjetskom kupu u Tainjinu 2008 kao i na OI u Pekingu, te Mediteranskim Igrama u Pescari 2009. godine.

Spomenimo još da je Robert Seligman nastup završio na sedmom mjestu s 13.033 boda, dok će danas u finalu partera nastupiti Splićanka Ana Đerek, koja se plasirala osvojivši sedmo mjesto kvalifikacija.

Bravo za naše gimnastičare!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.