Veliki preokret: Protiv Italije i Bugarske trebalo bi se igrati u Splitu

Veliki preokret: Protiv Italije i Bugarske trebalo bi se igrati u Splitu

Na sastanku čelnika Hajduka i HNS-a u Splitu napravljeni su prvi koraci ka normaliziranju odnosa između dvije strane.

Getty Images

U Splitu je održan prvi sastanak između vrhuške Hrvatskog nogometnog saveza i HNK Hajduka kako bi se razgovaralo o promjeni domaćinstva kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2016 protiv Italije te o normaliziranju odnosa između dvije zaraćene strane.

Iz HNS-a su sastanku prisustvovali izvršni predsjednik Damir Vrbanović, savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić te povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, dok su kod Hajduka delegaciju predvodili predsjednik Uprave Marin Brbić, predsjednica Nadzornog odbora Branka Ramljak te njen zamjenik Nikola Koceić Bilan.

Obje strane su zaključile kako bi premještanje domaćinstva iz Zagreba u Split koristilo svima, pogotovo jer se radi o 12. lipnju kada je turistička sezona već u zamahu. Pričalo se i dodjeljivanju utakmice protiv Bugarske 10. listopada koja bi također trebala pripasti Splitu i stadionu Poljud.

HNS će napraviti sve što je u njegovoj mogućnosti kako bi dobili dozvolu UEFA-e za premještanje utakmice u Split. Grad pod Marjanom bi po svemu sudeći trebao dobiti i domaćinstvo dviju utakmica u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine u Rusiji.

Razgovori na relaciji HNS-Hajduk nastaviti će se ubrzo, a obje strane izrazile su zadovoljstvo dosad učinjenim.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.