Veliki preokret u transferu Andrijaševića: Kalinićev klub Standardu preoteo hrvatskog reprezentativca

Veliki preokret u transferu Andrijaševića: Kalinićev klub Standardu preoteo hrvatskog reprezentativca

Danima se spekuliralo kako je transfer Franka Andrijaševića u redove belgijskog Standard Liegea gotova stvar, no u samo nekoliko dana su se u ozbiljnu utrku za Andrijaševićev potpis uključila još dva kluba.

Naime, Standard se od samog završetka sezone nametnuo kao veliki favorit za dovođenje Andrijaševića, no pregovori između Rijeke i Standarda su se odužili i to je iskoristio još jedan belgijski prvoligaš: Gent. Prvotno je Gent nudio oko 3 milijuna eura za Andrijaševića, no kada se u utrku za Andrijaševićem priključio i treći neimenovani klub, Gent je brže bolje ponudu podigao na 4,5 milijuna eura, koja s uključenim bonusima može biti i viša. Ipak, kod Andrijaševićevog odabira Genta je ključna činjenica kako je belgijski klub ponudio čak 200 tisuća eura veću plaću Andrijaševiću od one koju mu je nudio Standard. Navedeno je natjeralo Andrijaševića da se u zadnji čas predomisli i odabere Gent, te će tako hrvatski reprezentativac zarađivati gotovo 800 tisuća eura godišnje; što predstavlja ogromno povećanje od plaće koju mu je Rijeka mogla ponuditi (oko 200 tisuća eura).

Gent je svoje brzo djelovanje na tržištu i namjeru za skorim završavanjem posla okrunio na način da je poslao privatni avion po igrača, te je Andrijašević u večernjim satima jučerašnjeg dana otputovao u Gent na potpis ugovora. Svakako razlog ovako brze reakcije Genta može biti i zadovoljstvo koje je belgijski klub više puta iskazivao pri kupnji Lovre Kalinića iz Hajduka, te su iz Genta uvjereni kako se i transfer Andrijaševića čini kao odličan posao za klub.

Gent je inače belgijsku ligu osvojio samo jednom i to 2015. godine, a prošlu sezonu su završili na četvrtom mjestu, iako su imali zapažen nastup u Europa Ligi gdje su ispali u osmini finala od Genka. Andrijašević u belgijskom klubu neće biti usamljen budući da ga tamo čeka reprezentativni kolega Lovre Kalinić, a navedeni transfer predstavlja najveći transfer u povijesti Genta, što dovoljno govori koliko su iz Genta htjeli vidjeti Andrijaševića u njihovim redovima.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.