Veliki skandal u Hrvatskoj odbojkaškoj reprezentaciji: Izbornik optužen za uznemiravanje igračice

Veliki skandal u Hrvatskoj odbojkaškoj reprezentaciji: Izbornik optužen za uznemiravanje igračice

Foto: Republika.eu

Samo nekoliko dana uoči početka Europskog prvenstva za odbojkašice hrvatsku je reprezentaciju potresao ozbiljan skandal u kojem je trenutni izbornik Miroslav Aksentijević bio prisiljen podnijeti ostavku.

Naime, dva dana uoči odlaska na pripreme u Azerbajdžan, odakle reprezentacija putuje u Gruziju na utakmice grupne faze EP-a, Aksentijević je odstupio s mjesta izbornika. Službena vijest saveza glasi da se srpski stručnjak povukao zbog problema sa srcem, a na njegovo je mjesto imenovan Igor Lovrinov.

No, prema pisanju Večernjeg lista, razlog je puno ozbiljniji te u pozadini svega stoji veliki skandal. Izbornik se navodno jedne večeri pojavio u sobi jedne igračice, a razgovor se uskoro pretvorio u nešto neprimjereno. Nakon što ju je izbornik dodirnuo rukom igračica je odmah nazvala roditelje i nastala je uzbuna. Sve su saznale i ostale reprezentativke i Aksentijeviću više nije preostalo ništa drugo nego da podnese ostavku. Ovu priču zasad nitko ne želi potvrditi, a savez se drži priče o izbornikovoj bolesti.

Aksentijević je srpski stručnjak koji je najveći dio trenerske karijere proveo u Hrvatskoj. Odbojkaše Varaždina je dvaput vodio do naslova hrvatskih prvaka, a u prvom mandatu je našu žensku reprezentaciju vodio na EP-u 2009. i Svjetskom prvenstvu godinu dana.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.