Veliki šok za nogometni svijet, Zidane napustio klupu Reala

Veliki šok za nogometni svijet, Zidane napustio klupu Reala

U društvu predsjednika Florentina Péreza Zidane je objavio svoju odluku o napuštanju madridskog kluba.

Foto: Twitter

“Odlučio sam da neću nastaviti voditi Real Madrid. Trenutak je čudan, ali ovoj momčadi trebaju promjene kako bi nastavila pobjeđivati, treba novi smjer, novu metodologiju rada i zato sam tako odlučio” rekao je Zinedine Zidane.

Šokantnu odluku samo pet dana nakon osvajanja trećega uzastopnog naslova prvaka Europe francuski stručnjak objavio je na konferenciji za novinare u četvrtak u klupskom kampu Valdebebas.

“Naravno da ovo može biti “doviđenja”, Madrid mi je dao sve i ostat ću tu, blizu ovog kluba cijeli život. Naravno da ova odluka za mnoge nema smisla, ali za mene ima. Trenutak je za promjene” dodao je Zizou.

“Navijači? Kao trenera i igrača uvijek su me podržavali. Jako ih volim i moram im se zahvaliti još jednom na svoj podršci. Ima i kompliciranih trenutaka u sezoni koje smo preživjeli, ima i zvižduka, to je sve dio kluba. Navijači su zahtjevni, ali igrači ih trebaju. Kad dođu teški trenuci, moraš podići glavu i navijači ti pomognu.”

Ništa nije upućivalo na takav rasplet sve do četvrtka ujutro, kad je medijima poslana obavijest o izvanrednoj konferenciji za novinare. Zidane se sastao s predsjednikom Florentinom Pérezom i rekao mu kako se, nakon 878 dana mandata, 149 utakmica i devet trofeja, više ne vidi u klubu.

“Igračima treba promjena. Želim im se zahvaliti jer su se borili na terenu. Povijest ovog kluba jako je velika i uvijek smo ih pritiskali i tražili više. Ali došao je trenutak u kojem… Što još da ih tražim nakon svega što su napravili sa mnom? Zato vjerujem da trebaju novi smjer. Oni znaju moju odluku, momčad je zna, javio sam im porukom. Razgovarat ću s kapetanima, već sam razgovarao sa Sergiom Ramosom.”

“Ima kompliciranih trenutaka u kojima možeš razmišljati o tome jesi li ti pravi trener za klub. Ima teških trenutaka i onih lijepih, završili smo sa spektakularnim. Ali ima kompliciranih trenutaka u sezoni i zbog toga promišljaš o svemu. Možda se varam, ali vjerujem da je nakon tri godine došao taj trenutak. Kad ne vidim jasno da ćemo nastaviti pobjeđivati… Kad ne vidim jasno stvari kako bih ih želio… Došao je trenutak u kojemu kažeš da je najbolja promjena, da ne nastaviš i činiš gluposti” rekao je Zidane.

Zidane je još prije tri i pol mjeseca najavio kako će se “svim snagama boriti da ostane trener Reala”, ali i da će “objaviti prije kraja sezone bude li želio ostati”. A to se nije dogodilo.

“Što se promijenilo da otiđem? Ništa se nije promijenilo, to je prirodan slijed. Kad sam 20. veljače rekao to, i mislio sam. Rekao sam da se u ovom klubu radi od trenutka do trenutka. Dan po dan, došao je kraj nakon tri godine. Nisam umoran od treniranja, ali ovdje se završava taj trenutak.”

“Sve je puno jednostavnije nego što se čini. Ima trenutaka koje proživljavaš jako i moraš znati kada stati. Činim to zbog dobra ove momčadi. Sa mnom bi bilo komplicirano pobjeđivati u sljedećoj sezoni. Vidjeli smo koliko je bilo komplicirano ove sezone u prvenstvu, to su trenuci koje ne zaboravljam. Kad smo u ovom klubu, to moramo znati. Ne želim započinjati još jednu sezonu koja će završiti loše. Želim da ovu etapu u Real Madridu završim dobro.” zaključio je Zidane.

www.24sata.hr/sport

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.